To je to što me zanima!

Politika je kriva za raskol u Stožeru za obranu Vukovara

Do raskola među članovima Stožera došlo je jer je dio odlučio podržati koaliciju HDZ-HSP-AS-HSLS-BUZ-DC u Vukovaru, dok neki žele nastaviti samostalno
Vidi originalni članak

Među članovima Stožera za obranu Vukovara, koji je osnovan prije četiri mjeseca zbog protivljenja uvođenju ćirilice, pojavio se raskol jer je dio odlučio podržati koaliciju HDZ-HSP-AS-HSLS-BUZ-DC u Vukovaru, dok neki žele nastaviti samostalno. I nakon osnivanja iz Stožera su poručivali da iza njih ne stoji nikakva politička stranka. 

- Mi smatramo da će nam na ovaj način, ako Hrvatska opcija ili Hrvatski blok kako se sada zovu, pobijedi na lokalnim izborima u Vukovaru, nama biti lakše izboriti naš cilj, znači spriječiti uvođenje dvojezičnosti u grad Vukovar -  rekao je predsjednik Stožera Tomisla Josić i dodao da je to jedini razlog pružanja potpore ovoj koaliciji, piše HRT. 

Dio članova s njim se ne slaže. 

- Kada smo već, prije mjesec dana razgovarali o tome, govorili smo da stožer ako ide u politiku treba ići s nezavisnom listom - objasnio je Zdravko Komšić i objasnio da se definitivno radi o kraju Stožera kakvog su do sada poznavali.

Inače, odluku o davanju podrške koaliciji donijeli su većinom glasova, 18 je bilo za, a šest protiv. 

Idi na 24sata

Komentari 38

  • zlatarx 09.05.2013.

    Ako je i bilo naivaca koji nisu vjerovali da iza svega stoji HDZ, sada je i njima valjda sve jasno. Scenarij splitske rive se ponavlja,a narod kako hoće. Uuu,kako su se samo kleli u generale,a kako su ih sxpresno isporučili. Sada bi izvanredne izbore izvanrednim mjerama , a narod će pokazati da li su naivci ili će se prisjetiti što je HDZ i što su oni od Hrvatske napravili. Banda je to ,banda ,a ukoliko im uspije doći na vlast ,onda za ovu zemlju naprosto,nema nade.

  • picuskin 09.05.2013.

    Podvala,ili kako je drug Crni manipulirao udrugama branitelja koje je sam oformio i koje financira.Na zapovjed druže Crni

  • Superteška 09.05.2013.

    Pitam one iz Stožera koji podržavaju HDZ jesu li bili sretni kada je HDZ izabrao SDSS za koalicijskog partnera. Tada su im srbi i ćirilica bili dobri jer im je HDZ debelo platio šutnju. Prodane duše a ne domoljubi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare