To je to što me zanima!

Poljaci biraju predsjednika, otvoreno 26.000 birališta

Za predsjednika se natječe deset kandidata,a stvarne izglede za pobjedu navodno imaju samo dva kandidata, B. Komorowski te J. Kaczynski
Vidi originalni članak

U Poljskoj su u nedjelju ujutro otvorena birališta za prvi krug predsjedničkih izbora koje su raspisali nakon smrti predsjednika Lecha Kaczynskog. Za predsjednika se natječe deset kandidata. Stvarne izglede za pobjedu navodno imaju samo dva kandidata, liberal Bronislaw Komorowski (58) te vođa konzervativne oporbe Jaroslaw Kaczynski, prenosi Reuters. Komorowski je nakon smrti predsjednika prema ustavu obnašao dužnosti predsjednika. Prema anketama na izborima bi trebao dobiti između 41 i 51 posto glasova. Brat blizanac poginulog predsjednika, Jaroslaw, trebao bi dobiti između 29 i 35,4 posto glasova na izborima, pokazuju ankete. U zemlji od 38 milijuna stanovnika postavljeno je 26.000 birališta, a prve izlazne ankete će objaviti nakon zatvaranja birališta. Ukoliko ni jedan kandidat u nedjelju ne prijeđe izborni prag od 50 posto glasova, drugi krug izbora bit će 4. srpnja. Prvi se djelomični rezultati očekuju prije ponedjeljka ujutro.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • nicijisin49 20.06.2010.

    Predsjednicki izbori Poljskoj ne pretstavljaju nesto posebno vazno. Poljska je zemlja slavne i nesretne proslosti, poljski je narod dao Europi tolika velika imena i velike zrtve koje nikada nisu vrednovane na dostojan nacin, na neki nacin je Poljska bila Krist Iskupitelj za nezahvalnu zapadnu civiklizaciju. Poljska je danas zemlja u tranziciji i s recesijom se na srecu nosi bolje od nas. Diskreciono je pravo naroda da bira koga zeli , no Komorowsky je vjerojatno bolja opcija u odnosu na njegovog konzervativnog suparnika.

  • drug Tito_1 20.06.2010.

    masoni su odradili svoje.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare