To je to što me zanima!

Poljska je dobila svoju prvu zastupnicu transseksualku?

Stranka Anne Grodzke (57) prema prvim rezultatima izlaznih anketa, treća je po broju glasova te bi Grodzka kao nositeljica liste trebala zasjesti u parlament
Vidi originalni članak

Anna Grodzka (57) trebala bi postati prva transseksualna zastupnica u poljskom parlamentu nakon što je na izborima u nedjelju njena antiklerikalna stranka 'Pokret Palikota' bila treća po broju glasova. Grodzka se rodila kao muškarac Ryszard, a s procesom promjene spola završila je prošle godine. Nosila je izbornu listu u gradu Krakovu.

- Još nisam sigurna jesam li izabrana, no jako sam sretna zbog rezultata koji je stranka postigla. Ako me izaberu, ne samo da ću biti jedina transseksualna zastupnica u Poljskoj, nego i u cijelom svijetu. Na Novom Zelandu je bila transseksualka Georgina Beyer, no ona nije u parlamentu od 2007. godine, rekla je Grodzka i dodala da se Poljska mijenja, a ona je dokaz toga. Njena stranka pod vodstvom tajkuna Kanusza Palikote, trn je u oku moćnoj poljskoj Rimokatoličkoj crkvi. Između ostalog se zalažu za liberalniji zakon o pobačaju, slobodan pristup kontracepciji, za legalizaciju lakih droga i uvođenje homoseksualnih brakova. Po izlaznim anketama osvojili su 10.1 posto glasova, javlja Telegraph. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • cro79 11.10.2011.

    naši političari su sto put gori,pa mi svejedno glasamo za njih

  • 101Z 11.10.2011.

    ko se slaze sa ovim je totalno retardiran... oni koji pucaju minuse i jesu takvi...

  • NemamPosao 10.10.2011.

    Kaj onda kaj je transić, i to su normalni ljudi, zašto mediji rade negativni publicitet stalno??

Komentiraj...
Vidi sve komentare