To je to što me zanima!

Poljska popravlja naftovod, nema pokazatelja sabotaže

Poljski premijer Mateusz Morawiecki rekao je u srijedu za javni radio da je prerano nagađati o tome je li riječ o slučajnom kvaru ili sabotaži
Vidi originalni članak

Poljski dužnosnik za energetsku sigurnost rekao je u četvrtak da je počeo popravak cjevovoda kojim se ruska nafta doprema Njemačkoj te da nema pokazatelja da je istjecanje, uočeno ovaj tjedan, izazvano sabotažom.

Istjecanje uočeno na glavnom vodu kojim se doprema nafta Njemačkoj, a koji je operator PERN uočio u utorak navečer, dogodio se u vrijeme kada je Europa snažno zabrinuta za energetsku sigurnost kao posljedicu ruske invazije na Ukrajinu.

POLJSKA: Curenje na Družbi vjerojatno rezultat slučajnog oštećenja

"Sve ukazuje na prirodne uzroke, na habanje materijala, naravno da će se dobro pregledati segment na kojem je uočeno pucanje. U ovom trenutku nemamo informacije koje bi upućivale na sabotažu", rekao je Mateusz Berger, državni tajnik zadužen za stratešku energetsku infrastrukturu.

U telefonskom intervjuu Berger je rekao da je istjecanje izazvano "relativno velikom" pukotinom na naftovodu.

Rekao je da su popravci već počeli, ali nije želio iznositi pojedinosti.

NOVI PROBLEMI Poljski operater: Otkriveno curenje na naftovodu Družba

PERN je kasno u srijedu rekao da je pronašao pukotinu i da prva istraga ne govori u prilog upletenosti treće strane.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Usora1 13.10.2022.

    e bas da povjerujem, poljaci su najagilniji u zahtjevu da se ruse totalno izolira, mrznja koja je ocita i ima povijesne korjene spram rusa i nijemaca je ipak samo mrznja koja nece donijeti niceg dobrog.

Komentiraj...
Vidi sve komentare