To je to što me zanima!

Poljska predlaže novi europski sporazum suverenih država

Predložit ćemo reformu EU-a kako bi unija postala snažnija... Poljski je cilj izgraditi snažnu ujedinjenu Europsku uniju koju čine suverene države, rekla je poljska premijerka
Vidi originalni članak

Europskoj uniji potreban je novi sporazum nakon što su Britanci odlučili napustiti blok, izjavio je u petak nekadašnji poljski premijer i čelnik vladajuće poljske stranke Pravo i pravda Jaroslaw Kaczynski, a premijerka Beata Szydlo rekla je da Poljska kani predložiti reforme koje bi EU učinile snažnim blokom suverenih država. 

"Brexit je vrlo loš potez, a mjesto Poljske je u Europskoj uniji", rekao je Kaczynski na konferenciji za novinare.

"Zaključak je očit - trebamo nov europski sporazum", smatra on. 

Poljska kani predložiti reforme čiji je cilj EU učiniti snažnim blokom suverenih država, rekla je Szydlo, kazavši i kako smatra da je "britanski referendum rezultat krize". 

"Predložit ćemo reformu EU-a kako bi unija postala snažnija... Poljski je cilj izgraditi snažnu ujedinjenu Europsku uniju koju čine suverene države", rekla je premijerka. 

Ban želi da EU i Britanija ostanu pouzdani partner UN-a

Glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon izrazio je u petak želju da Europska unija i Velika Britanija nakon Brexita "budu i dalje pouzdani partneri" UN-a u humanitarnim pitanima, miru i sigurnosti, "uključujući migracije".

Izrazio je također nadu da će London "zadržati svoju čelnu ulogu u mnogim područjima", primjerice pomoći razvoju.

"Mi u UN-u nastavit ćemo raditi s Ujedinjenim Kraljevstvom i Europskom unijom, koji su oboje važni partneri", rekao je.

Kad je riječ o prijelaznom razdoblju razdruživanja, koje bi moglo potrajati dvije godine a možda i više, Ban je rekao da računa na "pragmatizam Europe i njezin osjećaj za zajedničku odgovornost u interesu europskih građana."

"Jači smo kada surađujemo", rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • pineapple conure 25.06.2016.

    Doslo na upit sudbina 850 000 poljska koji zive u UK. Poljacima se tresu gace sto je i za ocekivati...

  • JO 24.06.2016.

    SAD kad ste izvukli iz EU fondova sve što ste mogli !!

  • Preteznovedro 24.06.2016.

    Da se slaveni uspiju sporazumiti i zajedno sjednu za stol i dogovore o dobrobiti svog naroda bez uticaja njemaca, njemačka i francuska bi poklekle bez britanije. Sad je prilika reči-odjebite njemci i francuzi dosta ste nas izrabljivali. Ako hočete biti bogati radite si sami-

Komentiraj...
Vidi sve komentare