To je to što me zanima!

Poljska se žali Netflixu: Krivo ste označili kartu, popravite to

Logore su na poljskom teritoriju podigli nacisti tijekom njihove okupacije Poljske u Drugom svjetskom ratu, ali karta koja se pojavljuje u dokumentarcu upućuje da je Poljska tada bila neovisna država
Vidi originalni članak

Poljski premijer Mateusz Morawiecki zatražio je u ponedjeljak od Netflixa da unese promjene u dokumentarnom filmu o čuvaru nacističkog logora u kojem je prikazana karta s nacističkim logorima smrti unutar granica današnje Poljske.

Logore su na poljskom teritoriju podigli nacisti tijekom njihove okupacije Poljske u Drugom svjetskom ratu, ali karta koja se pojavljuje u dokumentarcu, pojašnjava Morawiecki, upućuje da je Poljska tada bila neovisna država unutar poslijeratnih granica i stoga dijeli odgovornost za počinjena zlodjela.

"Nema nikakvog komentara ili objašnjenja da su logorima na lokacijama prikazanim na karti upravljali Nijemci", napisao je Marowiecki u pismu izvršnom direktoru Netflixa Reedu Hastingsu.

Sporna karta pojavljuje se u Netflixovom dokumentarnom filmu "The Devil next Door" o Johnu Demjanjuku, bivšem čuvaru u nacističkom logoru Sobiboru kojeg je sud u Njemačkoj 2011. osudio na pet godina zatvora.

Demjanjuk je od od 50-ih godina prošlog stoljeća pa sve do 2009., kada je protjeran, živio u SAD-u.

Glasnogovornik američke produkcijske i 'streaming' tvrtke je kazao da je Netflix upoznat s primjedbama te da će "hitno ispitati cijelu stvar".

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare