To je to što me zanima!

Poljska: Zbog pedofilskih slika uhitili više od 30 ljudi

Poljska policija u srijedu je privela 31 čovjeka osumnjičena za slanje slika pedofilskog sadržaja na internetu. Dio je to međunarodne akcije
Vidi originalni članak

Poljska policija u srijedu je privela 31 osobu osumnjičenu za slanje slika pedofilskog sadržaja na internetu. Zaplijenili su 40 računala i 1.400 CD-ova i DVD-ova. Među privedenima je i  švedski državljanin. Za posjedovanje i slanje filmova pedofilskog karaktera u Poljskoj je kazna do osam godina zatvora.
Operacija je organizirana nakon što je švicarska policija objavila informacije o internetskoj stranici koja se koristi za razmjenu pedofilskog sadržaja. Stranicu je koristilo približno 2.000 ljudi u svijetu, a među adresama 50 ih je identificirano u Poljskoj.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • MpH 17.06.2009.

    Mislio sam na vlasnike internetcaffe-a, komp. igraonica i sl.

  • Tornado 17.06.2009.

    A šta je s ostalih 1950 ljudi? @Morpheus - to što se privremeno spremi prilikom otvaranja ne spada u posjedovanje. Ovo tvoje hipotetsko pitanje s vlasnikom je čudno, situacija je čudna... ako je pitanje vezano za tebe i ti si vlasnik - znaš koja je tvoja građanska dužnost, ako ti nisi vlasnik - potraži stručnu pomoć... I moje osobno mišljenje - na takve stranice se ne naleti baš tako!! Ja bih kažnjavala sve koji pristupaju... Rijetki su ti koji slučajno nalete...

  • MpH 17.06.2009.

    Nije mi to bas najjasnije (uz to što uopće postoje stranice koje sadrže pedofilski materijal)... Kaznu dobiješ isključivo ako posjeduješ pedofilski materijal ili te mogu optužiti na osnovu gledanja takvog sadržaja na internetu (neke slike se pohranjuju na računalo pri otvaranju web stranice)? Pitanje je što ako takav sadržaj download-a treća osoba bez znanja vlasnika računala, da li će i tada vlasnik računala kazneno odgovarati?

Komentiraj...
Vidi sve komentare