To je to što me zanima!

Pomahnitali Đuro ubio u istoj ulici nakon 11 godina

Đuro Orešković, koji je u Selskoj u ponedjeljak ubio dvoje ljudi, već je odležao 7 godina zbog ubojstva. I tada je ubio poznanika nakon svađe
Vidi originalni članak

Đuru Oreškovića je policija uhitila oko 22.45 sati u ponedjeljak navečer u njegovoj kući zbog ubojstva Miroslava Domitrovića (61) i Renea Nemanića (52) na zagrebačkoj Trešnjevci. Miroslava je ubio hicem u glavu iz kalašnjikova, a Renea s nekoliko metaka u prsa. Pokušao je napasti i policajce, a pri uhićenju su mu slomljeni nos i rebra. Sve je počelo partijom šaha. Ubojica je uz vino u parku na Trgu Slavoljuba Penkale igrao sa Pavlom Ljubićem (56). Posvađali su se, a Orešković je otišao kući po kalašnjikov, vratio se i pogodio Pavla u ruku. U mahnitome pohodu propucao je i tri parkirana auta. Tamo je bilo troje odraslih i četvero djece, no nitko nije ozlijeđen. Nakon uhićenja, doznajemo iz pouzdanih izvora, Oreškoviću je izmjereno 2,45 promila alkohola. Đuro je 30. srpnja 1996. kuburom upucao Rudolfa Grđana u istoj toj ulici.
Toga je dana prolazio pored Rudolfa na biciklu, s kojim se posvađao. Otišao je kući, uzeo kuburu i upucao ga u trbuh. Zbog teških ozljeda preminuo je u Klinici za traumatologiju. Đuro je dobio sedam godina zatvora.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • user_2858 17.10.2007.

    Tko je ubio, ubit ce ponovo...ako je prije dokazao da moze preci tu granicu i ubiti nekoga, nakon pustanja iz zatvora samo je pitanje vremena kad ce to ponovit...Znaci moje misljenje je da za ubojice kao u Americi mora biti dozivotan zatvor.

  • Xenci 17.10.2007.

    Tako je takve treba zatvoriti i nikad ne pustiti iz zatvora jer točno je da će to ponovno napraviti...

  • CERAT 17.10.2007.

    MA STA SE ČUDITE LJUDI PA TO JE U HRVATSKOJ NORMALNO KADA JEDAN UBOICA AKO I ZAVRŠI U ZATVORU VRLO BRZO IZAĐE VAN A ONAJ KO JE UBIO JEDANPUT TAJ ČE UBITI OPET. NARAVNO NE PRIČAMO O PROMETNIMA I SLUČAJNIM UBOJSTVIMA ,ALI AKO NEKO NEKOGA UPUCA ILI TAKO NEŠTO PA NEMOŽE MI NIKO REČI DA TO NEČE PONOVNO NAPRAVITI.TAKVE TREBA U KAMENOLOM SA KUGLOM NA NOZI I ČEKIČOM OD 500GR DA OD STJENE SLJEDEČIH 30G RADE SIPINU A AKO PONOVNO ISTO NAPRAVE ONDA DOŽIVOTNO U TAMNICU DA NEMAJU DOTICAJA SA VANJSKIM SVIJETOM. E PA DA VIDIM KO ČE ONDA UBIT.

Komentiraj...
Vidi sve komentare