To je to što me zanima!

Pomaže Caritasu: Papa Franjo prodaje svoj Harley Davidson

Papa je motocikl dobio u lipnju kada je 35 tisuća zaljubljenika u Harley Davidson stiglo u Rim kako bi proslavilo 110. rođendan američkog brenda
Vidi originalni članak

Papa Franjo odlučio je prodati svoj Harley Davidson na aukciji kojom će se prikupljati novac za obnovu hostela i pučke kuhinje u blizini željezničkog kolodvora Termini koje vodi Caritas, piše Telegraph.

Papa je motocikl dobio u lipnju kada je 35 tisuća zaljubljenika u Harley Davidson stiglo u Rim kako bi proslavilo 110. rođendan američkog brenda. Mnogi su se parkirali na Trg svetog Petra gdje im je Papa udijelio blagoslov. 

Tijekom obraćanja motoristima Papa je upozorio da su 'moć i užitak' među stvarima koje mogu izgurati Boga i zamijeniti ga prolaznim ljudskim idolima  koji na kraju donose nove oblike ropstva i smrti. 

Papi iznimno zahvalni na poklonu

- Ovo je dragocjen poklon koji nas je usrećio još jednom, zbog kojeg osjećamo bliskost našeg biskupa sa siromašnima u Rimskoj crkvi - rekao je monsinjor Enrico Feroci, ravnatelj Caritasa Rimske biskupije i dodao da su iznimno zahvalni Papi.

Papa: Srce me boli kad vidim svećenika u novom autu

Inače, Papa je u lipnju upozorio skupinu svećenika i časnih sestara da izbjegavaju brze automobile.

- Srce me boli kada vidim svećenika s najnovijim modelom auta - rekao je Papa. 

Idi na 24sata

Komentari 233

  • ursuss 16.10.2013.

    Zamolio bih svećenike koji ovdje udaraju minuse -da više vremena provedu misleći na teško stanje svojih vjernika te da se pomole za boljitak svih nas....

  • ursuss 16.10.2013.

    Još ostaje samo da se papa Franjo u ime Crkve ispriča rodbini svih koje je Crkva spalila na lomači.

  • ambientocclusser 15.10.2013.

    Meni osobno je papa Franjo već sada veća faca od pape Ivana Pavla. Ok Ivan Pavao je bio human i mirotvoran, ogromni autoritet, ali u današnje doba prikaz skromnosti osobnim primjerom na najvišoj poziciji, svaka čast. Priželjkujem da posjeti Hrvatsku i vidi kakve su velebne palače od onixa i mramora po zagrebačkom Ksaveru sebi izgradili naši biskupi. Auti su još najmanji grijeh, iako je neobično vidjeti časnu sestru u bijesnom Touaregu sa dva auspuha.

Komentiraj...
Vidi sve komentare