To je to što me zanima!

Pomilovana Ana Magaš pije lijekove protiv depresije

Zadranka za najviše šest mjeseci izlazi iz zatvora. Tada počinje borbu za viđanje sina Lovre (11), kojeg zbog sudske zabrane nije vidjela skoro 3 g.
Vidi originalni članak

Vijest o pomilovanju Zadranke Ane Magaš (29), koja je 19. ožujka 2005. nožem ubila supruga Lucijana (33), njegovi roditelji, Joso i Bruna Magaš, primili su upravo na treću godišnjicu sinove smrti.
- Ta je spoznaja u trenutku u kojem pohode sinov grob bolna - kazao je u ime Magaševih odvjetnik Andrej Korljan.
Ana Magaš vijest o pomilovanju dobila je u ponedjeljak u požeškoj kaznionici, a prvo je nazvala svoju majku Dijanu Batković.
- Plakala je, što od sreće, što od šoka. Pitala me je li to istina. Ni ja nisam mogla suspregnuti suze od sreće i šoka - priča gospođa Batković. Pred Anom su, dodaje, novi život i povratak u sredinu koja ima podijeljeno mišljenje o onome što je učinila. Kad izađe na slobodu, povjerila je majci, prvo što želi učiniti je vidjeti Lovru.
- To će biti njezina najveća borba. Ana je izgubila pravo na viđanje svojeg Lovre (11). Lovro živi s Lucijanovim roditeljima. O njemu ne zna gotovo ništa. Odluka Općinskog suda u Zadru, koji joj je to pravo onemogućio, sad je pred drugostupanjskim vijećem, a žalili smo se i europskom pravosuđu. Očekujemo povoljan ishod, posebno kad Ana bude slobodna - kaže majka.


ODLUKA O POMILOVANJU NA GODIŠNJICU LUCIJANOVE SMRTI
Odvjetnik Andrej Korljan kaže kako je pomilovanje još jedan dokaz o lažno plasiranoj priči u javnosti da je obitelj Magaš moćna i da je utjecala na ranije presude. Na tu sliku u javnosti dodatno je utjecalo i to što je brzojav sućuti Magaševima poslao upravo predsjednik, koji je tri godine nakon ubojstva njihova sina Ani skratio izdržavanje petogodišnje kazne za 18 mjeseci. O njezinu pomilovanju odlučio je na godišnjicu Lucijanove smrti.

KRONOLOGIJA TRAGEDIJE MAGAŠEVIH:
Lucijan Magaš navodno je nasrnuo na Anu. Ubola ga je nožem u leđa. U prvom suđenju dobila je 9,5 g. Vrhovni sud poništio je presudu. Druga presuda bila je 8 godina, a treća 5 godina.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • withewoolf 20.03.2008.

    Konačno da ju puste više...nije do Mesića, jer svaka zamolba i zahtjev koji se upućuje na obradu u ured predsjednika republike ide dalje na potvrđivanje u ministarstvo pravosuđa...oni imaju zadnju rijeć, a u ministarstvu sjedi na čelu osoba kojoj ja nebi dao ni da mi tipka...tim više gsp. ministrica Ana Lovrin je Zadranka...ona bi morala znati ko je Lucijan Magaš jer je svako malo s njegvom mamom na kavi...što opet govori neke stvari o ovom slučaju

  • Tinami 20.03.2008.

    Ana je ubila \"muža\" u SAMOOBRANI i zbog toga je trebala biti odmah oslobođena. Kaj je taj Magaš mislio tko je on da može mlatit ženu i proći nekažnjeno?! Dobio je ono kaj je zaslužio!!! A Mesić je napokon napravio nešto dobro. Mogao je i prije, ali ipak je frend s Magaševim starcima, pa kaj bi oni rekli...

  • granas 20.03.2008.

    zena ubije muza, koji rinta za nju i dijete, dok ona iz dosade nezna sto bi sa sobom pa od kafica do kafica...i dobije 3,5 godine te bude pomilovana! Hoce li predsjednik pomilovati i gosp. Mraovica iz Gospica koji nije silovao kosarkasicu, i zato dobio tri godine zatvora! Apsurd do apsurda!

Komentiraj...
Vidi sve komentare