To je to što me zanima!

Pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji u iznosu 6,5 milijuna kuna za stanove i učenički dom

Sisačko-moslavačka županija obratila se Vladi za pomoć kako bi realizirala projekte za privremeni smještaj oko 130 osoba čiji su domovi uništeni u potresu, a sada se nalaze u neadekvatnom smještaju
Vidi originalni članak

Sisačko-moslavačka županija planira obnoviti šest stanova u vlasništvu ustanova županije te dovršiti investiciju u učenički dom u Sisku. U stanove, ovisno o njihovoj veličini, moći će se smjestiti obitelji do sedam članova, a u učenički dom u ukupno 32 sobe moći će se smjestiti 64 osobe, istaknuo je mministar graditeljstva Darko Horvat.

Stoga je Vlada, kako bi pomogla Sisačko-moslavačkoj županiji u realizaciji ovih projekata privremenog smještaja oko 130 osoba čiji su domovi uništeni u potresu, preraspodjelila sredstva unutar ovogodišnjeg proračuna i izdvojila 6,5 milijuna kuna, a nakon što joj se županija obratila za pomoć. 

Sredstva su preraspodijeljena unutar proračuna Ministarstva graditeljstva. 

Naime, prema izrađenim troškovnicima i procjenama, nešto manje od šest milijuna kuna koštat će radovi na prenamjeni Strukovne škole u Sisku u učenički dom, a ostatak svote namijenjen je za uređenje stanova za privremeni smještaj.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • ursuss 21.10.2021.

    jedan pišem..pet dalje.....učenički domovi to neće vidjeti...

  • Usora1 21.10.2021.

    milijuni i nilijarde pomoci obecavaju politikanti a obnova nikako da starta. sve te solde zavrsit ce u korumpiranom sustavu a za gradjane 0 kn

Komentiraj...
Vidi sve komentare