To je to što me zanima!

Pomoć za napuštene životinje na poplavljenim područjima

Udružili snage: Volonteri osječkog azila i udruga za pomorske aktivnosti zajednički organiziraju akciju spašavanja. Svoju pomoć daju i vukovarska i zagrebačke udruge
Vidi originalni članak

Jedna od obitelji evakuiranih iz Gunje u potkrovlju dvorišne zgrade ostavila je labradora Labija. Autobusom su stigli u Zagreb, a psa nisu mogli povesti. Ostavili su mu hranu i vodu i poslali preko društvenih mreža molbu za pomoć

- Pas je u višoj zgradi na adresi Matije Antuna Relkovića 142, crne je boje, čipiran, molimo pomoć u njegovom spašavanju – napisali su.

Njihovoj molbi pridružila se i K. S. 

- Molim vas, pas mi je ostao u Gunji, ako možete nazovite i recite da mi ga spase. Na tavanu je, odaziva se na Max, predzadnja kuća u Ruđera Boškovića, s lijeve strane – poručila je spasiocima.

Kako bi pomogli kućnim ljubimcima koji su ostali zarobljeni u kućama, ali i svim drugim životinjama u poplavljenim područjima istočne Slavonije, svoje snage udružili su i volonteri koji i inače pomažu životinjama

Volonteri osječkog azila i udruga za pomorske aktivnosti zajednički organiziraju akciju spašavanja.  Za dodatne informacije možete nazvati 091/785-4585.

Pomaže i vukovarska udruga

I vukovarska udruga 'Za šapu! Vukovar' u ponedjeljak od 9 do 10 sati ispred veterinarske ambulante Anubis Klub, Vijeća Europe 236, prikuplja hranu, vodu, sokove i potrepštine za stanovnike poplavljenog područja i spasioce. Deke, pokrivače i odjeću već su pripremili, kao i  i hranu za ljubimce. Sve su organizirali uz pomoć engleske udruge Action Aid for Animals, a sami će i odvesti u Županju.

Skuplja se pomoć i u Zagrebu

Pomoć za životinje prikupljaju i zagrebačke udruge. 

Društvo za zaštitu životinja Kanellos u utorak od 17 do 20 sati prikupljat će pomoć na više lokacija u Zagrebu. Zagrepčani koji žele pomoći i životinjama i ljudima mogu se javiti i udruzi Indigo, koja će pomoć skupljati  tijekom nekoliko dana. Nakon toga organizirat će i prijevoz u poplavljena područja.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • VlatkaS 21.05.2014.

    Molim Vas da ovo uzmete u obzir i da ako ste u mogućnosti pomognete kako bi što lakše prikupili hranu za zbrinute životinje iz poplavljenih područja, zaista ih je puno i svaka pomoć je dobrodošla. Potrebno je zrna (zob, kukuruz) i sijena za konje, svinje i goveda koja su smještena na sigurno. Ako je netko u mogućnosti neka se javi na 099 63 63 860. Veliko Hvala!

  • Halo Bing, kako brat 19.05.2014.

    DIO 2 - .........Za postavljanje AquaFence sistema u dužini od 100m potrebna su 4 čovjeka i otprilike 3 sata. Radi na principu brane koja ima zadatak da usmjerava i/ili odbija vodu i na taj način štiti područje kojem prijeti opasnost. Izrađuje se u više različitih varijanti i za više različitih namjena, a standardne visine ovog pokretnog sistema zaštite od poplava su 120cm, 180cm i 210cm. Kaj je najvažnije, ovaj sistem zaštite od poplava, AQUALFENCE, puno je jeftiniji i praktičniji od drugih mobilnih zaštita ko vreće sa pijeskom. Cijena jedne "ploče" se kreće od oko 170 eura, a da biste osigurali područje u dužini od 100m, trebalo bi se izdvojiti oko 7-8000eura, kaj je sigurno manje nego moguća šteta ak voda dojde do područja koje treba biti zaštićeno. Važno bi bilo i naglasiti da nakon montaže i zaštite određenoa područja, cjeli se sistem opet rasklopi i odloži na sigurno mjesto, a u slučaju novih poplava se može ponovo iskoristiti., Nadam se da je ovo zaintrigiralo makar nečiju znatiželju od HR vlade (ove i buduće) i političara, i menađmenta i uprave HR voda!!! Ili je ipak sve u luksuziranju na račun svake godine poplavljenij poreskih obveznika, od najskupljih auta pa nadalje??

  • Halo Bing, kako brat 19.05.2014.

    DIO 1 - Poplave koje su zadesile Hrvatsku i istočne i južne susjede bi nam trebale biti posljednje upozorenje da moramo nešto napraviti kada je u pitanju sigurnost građana RH od elementarnih nepogoda, poput poplava. Tim više kaj poplava nije nesreća koja se jednom dogodi, već nesreća koja se ponavlja iz godine u godinu, koju je teško prognozirati i još teže kontrolirati. Baš me interesira dal je ikad lumenima iz svih vlada RH dosad i Hrvatskih voda palo na pamet da pogledaju kaj se to u svijetu smatra učinkovitim načinom odbrane od poplava. Ak im već ne pada na pamet, produbljivanja korita rijeka, gradnja i nadogradnja nasipa, barem odštopavanja i čiščenja odteretnih kanala (u kojima nekima godinama i šume i šikare su izrasle) ak im več ne pada na kraj pameti gradnja novih!!! Ak vladu RH (ovu i buduće), ministarstvo(a) poljoprivrede, uprave HR voda interesira, i ak nisu dosad znali, jedan od tih učinkovitih sistema je i norveški AQUALFENCE, mobilni sistem zaštite od poplava, izgrađen većinom od aluminija i drva. Koji se od 2007. upotrebljava na već podosta mjesta.......

Komentiraj...
Vidi sve komentare