To je to što me zanima!

Pomoću Googlea našao obitelj koju je izgubio prije 25 godina

Indijac Saroo Brierley izgubio se kada je imao pet godina. Prosio je na kolodvoru i sjeo na pogrešan vlak, a probudio se deset sati kasnije na drugom kraju zemlje
Vidi originalni članak

Indijac Saroo Brierley izgubio se dok je prosio na željezničkoj postaji. Imao je samo pet godina. Ukrcao se na vlak koji je išao u pogrešnom smjeru, a probudio se 10 sati kasnije na drugom kraju zemlje. Mjesecima je pokušavao pronaći put do svoje obitelji. Tijekom potrage gotovo se utopio u Rijeci Ganges, a zamalo ga je oteo čovjek koji ga je namjeravao prodati u roblje.

Uskoro je smješten u dom za nezbrinutu djecu nakon čega ga je posvojio australski par s kojim se preselio u Tasmaniju. Tamo je postao uspješan poslovni čovjek kojeg čak, po uzoru na poznati film, nazivaju milijunašem s ulice. 

Sa svojom obitelji u Indiji, koju nikad nije zaboravio, spojio se 25 godina kasnije. Naime, Brierley je na svoje rodno selo naletio na Google Earthu. Priznao je da je cijelo desetljeće proveo u pokušajima da pomoću Googlea pronađe svoje rodno mjesto. Potraga je nakon dugo vremena urodila plodom zahvaljujući detaljima kojih se još uvijek sjećao. 

Nakon pronalaska mjesta Ganesh Talai pridružio se i istoimenoj grupi na Facebooku. Kontaktirao je njezine članove i pomoću informacija koje je dobivao sve mu je postajalo jasnije pa se uskoro uputio u Indiju. Rezervirao je u avionsku kartu i pretraživao Ganesh Talai sve dok nije našao obitelj. 

Brierley je rekao da nikad nije zaboravio odakle je došao, a prije tri tjedna nakon dugih 25 godina ponovo je bio u društvu svoje majke Kamle. 

- U glavi sam čuvao slike grada u kojem sam odrastao, ulica po kojima sam lutao i lica moje obitelji, čuvao sam te uspomene, rekao je.

Dolaskom u Indiju saznao je da ga je obitelj godinama bezuspješno pokušavala pronaći. Za pomoć su se obratili i vračari koja im je rekla da će jednog dana biti skupa. 

Brierley danas ima život u Tasmaniji i ne planira se vraćati u Indiju, ali svoju će pronađenu obitelj svakako redovito posjećivati. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Ljepson 18.03.2012.

    Konačno i neka lijepa vijest!

  • ankh 18.03.2012.

    Napokon simpaticna vijest. Bravo :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare