To je to što me zanima!

Pomogli i čitatelji 24 sata: Amira više ne živi u šatoru

Ribar Ratko Babić iz Malinske na Krku ponudio je svojoj poznanici Amiri Hajdarević, koja je ostala bez krova nad glavom, smještaj u obiteljskoj kući
Vidi originalni članak

Teško bolesna i nepokretna Amira Hajdarević (39) koja je nakon moždanog udara ostala bez posla, a potom i stana jer nije mogla plaćati stanarinu, zahvaljujući čitateljima 24sata dobila je krov nad glavom. U subotu je u Malinskoj na Krku prespavala u kreveteu nakon dva mjeseca života u šatoru u šumi kraj Rovinja. Smještaj joj je ponudio Ratko Babić, njen poznanik.
- Amiru sam upoznao 2000. dok je radila u pizzeriji u centru Rovinja. Kasnije smo izgubili kontakt, ali kad sam je vidio u novinama odmah sam je prepoznao. Rekao sam mami da je idem potražiti u šumu. Trebala su mi dva dana da pronađem njen šator. Bilo mi je drago kad sam je ugledao i odmah sam joj ponudio utočište u svom domu u Malinskoj. Bavim se ribarstvom i imam malu penziju, ali uvijek kažem: Ako ima hrane za dvoje naći će se i za trećeg - priča skromni ribar.
- Ratko je stigao u pravi tren. Noću je u šumi postajalo sve hladnije, a kiša je padala sve češće i obilnije. Sada, nakon što sam se napokon probudila u toplom krevetu, nisam znala gdje sam. Išla sam se tuširati i iz navike sam se bocom polila po tijelu prije neg sam shvatila da je iznad mene tuš. Mnogi ljudi su me nakon članaka u novinama zvali i nudili pomoć. Ratko i njegova mama Ruža stvarno su divni i pošteni ljudi. Iz trgovine mi je donio stvari, kuha mi i pomaže. Jako sam sretna, imam što jesti, pa čak i pogled na more. Jedino što bih sad voljela je što prije otići u rovinjsku bolnicu gdje moram odraditi 21 dan fizikalne terapije. Uvjerena sam da ću nakon te terapije biti mnogo bolje - kaže presretna Amira. Kod Ratka će ostati dok se ne snađe za adekvatniji smještaj. Želi što prije biti samostalna. Zahvaljuje svim čitateljima koji su se javili i pružali joj potporu. Iskustvo života u šatoru, kaže, ne želi nikome.


TREBALO JE PET DANA DA JE SOC. RADNICI POTRAŽE
U petak ujutro, nakon što je Ratko već pronašao Amiru i prevezao je na Krk, rovinjski socijalni radnici su napokon, pet dana nakon što su saznali da Amira živi u šumi, došli do njenog šatora.
- Zvala sam ih i ostavila poruku, ali još mi nitko nije uzvratio poziv - rekla je Amira.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • amsterdam 04.09.2010.

    vecinom poznajem imucne ljude ali sam u zivotu bio najbolje pocascen kod sirotinje

  • ivan2005 04.09.2010.

    ajde hvala Bogu.Bog je velik !

  • croatian 04.09.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare