To je to što me zanima!

Pomorci iz Hrvatske zarobljeni su na brodu bez hrane i vode

Talijanski tanker je arestiran zbog duga te je usidren u Istanbulu. Na njemu su pomorci iz Hrvatske i Ukrajine. Nemaju hrane. Naši sindikati pokušavaju pomoći
Vidi originalni članak

Hrvatski pomorci, njih 12 i još četiri člana posade iz Ukrajine nalaze se na tankeru Tiger talijanske kompanije Cryo Gas Med usidrenom u Istanbulu. Brod je u Turskoj još od listopada, a arestiran je zbog dugovanja. Predrag Brazzoduro, glavni tajnik Sindikata pomoraca Hrvatske, rekao je kako su pomorci ostali bez hrane, vode, goriva i električne energije, a nisu dobili ni plaće za posljednja četiri mjeseca. Kaže kako im pokušavaju pomoći te da su u kontaktu s njihovim odvjetnikom, vlasnikom broda i Međunarodnom federacijom transportnih radnika (ITF). Brazzoduro je rekao i da je Sindikat spreman platiti repatrijaciju hrvatskim pomorcima te da će od vlasnika broda tražiti nadoknadu. Neki su pomorci navodno i bolesni i ne zna se da li imaju lijekove. 

Idi na 24sata

Komentari 17

  • balcanicus 24.06.2015.

    Kad ce se konacno pomorcima uvesti porez na dohodak? Mislim, stvarno, vec je vrijeme. Za sad ih oslobadja 183 dana van zemlje.

  • arčibald 21.12.2013.

    Naši sindikati se samo bore protiv naša vlade tu su najpametniji, a što ljudi na brodu nemaju hrane i plaće to ih ne interesuje...

  • hemmeroid1000 21.12.2013.

    ...slično mi se desilo u Nigeriji... na sidru brod do nas oteli su Filipinsku posadu, pa smo mislili da smo dobro prošli... ali tek pri iskrcaju(koji je trajao 15 dana) takozvane vlast;carina,policija i svako ko ima bilo kakvu uniformu dolazio je na brod i uzimao što je htio... s praznim brodom partili smo u Ovendo(Libreville, Gabon) da bi tamo ostali bez mogućnosti kupovine provište... ne samo da je nestalo cigareta nego smo ostali i bez vode!!! ...jedva smo preživili do Durbana... ne ispalti se više navigati osim ako nemaš jak čin ili radiš za bolju stranu kompaniju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare