To je to što me zanima!

Pomorska policija tijekom vikenda kaznila tri turista zbog glisiranja preblizu obale

Prema Pravilniku o uvjetima i načinu održavanja reda u lukama i na ostalim dijelovima hrvatskih unutarnjih morskih voda i teritorijalnog mora glisirati se može samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale
Vidi originalni članak

Pomorska policija iz Senja je tijekom vikenda zbog glisiranja blizu obale sa po 400 eura kaznila tri strana turista, priopćila je u ponedjeljak ličko-senjska policija podsjećajući da je zbog sigurnosti kupača brza vožnja gliserima zabranjena 300 metara od obale.

NAPLATILI IM KAZNE Riječka pomorska policija kaznila čak 17 turista zbog nedopuštenog glisiranja

U moru kod otoka Raba u vožnji preblizu obale uhvaćeni su 40-godišnji njemački državljanina i 53-godišnji austrijski državljanin, a kod Novalje 55-godišnji francuski državljanin.

Svoj trojici su izdani prekršajni nalozi na iznos od 400 eura.

FOTO: PRODOR MORA U PLOVILO Na Kornatima spasili četvero s talijanske jedrilice: 'Skiper ima 91 godinu, stao im je motor...'

Prema Pravilniku o uvjetima i načinu održavanja reda u lukama i na ostalim dijelovima hrvatskih unutarnjih morskih voda i teritorijalnog mora glisirati se može samo na udaljenosti većoj od 300 metara od obale.

Lučke kapetanije određuju i dodatna mjesta na kojima je i dalje od 300 metara zabranjeno glisirati, odnosno gdje je zabranjeno i skijanje te obuka skijaša i voditelja brodica na mlazni pogon.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare