To je to što me zanima!

'Pomozite, davali su nas u vagonima za 300 kuna...'

Osijek: U pismu su djevojčice iz Doma molile za pomoć jer ne mogu izaći iz pakla. Političari koje su prozvale, tvrde kako nemaju veze s prostitucijom
Vidi originalni članak

Bivšu suprugu sam ostavio jer sam otkrio da se bavi prostitucijom. Radi za osječkog poduzetnika i zna puno utjecajnih ljudi. Zbog njenih veza u policiji uzeli su mi sina i stavili ga u Dom, a dijete tamo propada. Kad sam ga posjećivao, prišle su mi djevojčice koje su rekle da znaju moju bivšu suprugu i ispričale mi što im radi. Rekao sam im da napišu sve što znaju i da ću to predati policiji. Sada smo došli do toga da se njihovi iskazi smatraju sumnjivima i da ih se proglašava promiskuitetnima. To nije prvi slučaj i prva dojava policiji, ali se nitko u policiji time ne želi baviti jer je riječ o poznatim osobama i sve se zataška, kaže muškarac koji je policiji predao pisma djevojčica iz osječkog Doma za odgoj mladih. U tim pismima 16-godišnje i 17-godišnje štićenice doma opisuju kako su se navodno prostituirale za novac. Klijenti su im bili poznati osječki političari, odvjetnici, poduzetnici, profesori. Dijelovi njihovih pisama su potresni. “Po nas su dolazili razni automobili koji bi dovozili i gospođu, a zatim bi nas odvozili u prostituciju koju bi ona naplaćivala 300 kuna, a nama dijelila po 100 ili 150. Mene je vozila u sportski klub jer tamo ima četiri sobe. Ona sjedi vani i pije, a mi se moramo prostituirati. Zauzvrat nam je davala 100 kn ili drogu koju nabavlja iz Vinkovaca... Klijenti su obično gospoda i starci među kojima sam prepoznala odvjetnika, gospodina... Tražili su da me j... tamo gdje nisam htjela i kad sam odbijala, dobila sam batina... Gospođa koja je sve to organizirala prodavala nas je i taksistima na kolodvoru s kojima smo morale biti u vagonima, a ona nas je čekala s prijateljicom u kafiću... Pomozite mi da izađem iz ovoga jer sam već imala puno problema. Htio me ubiti pištoljem. On ima veze u policiji pa zato nisu ništa poduzeli. Moram se prostituirati jer, prema njegovim riječima, mogu ostati bez mame i sestre. Ja se bojim za svoju sigurnost jer gospođa radi s puno svodnika i narkomana” između ostalog pišu djevojčice u pismima.
Osječani nagađaju koji bi to političari mogli biti. Dvojica čija su imena maloljetnice spomenule u pismu ograđuju se od optužbi. Djevojčice su otkrile imena, opisale izgled, čak i automobil koji voze te stan u koji ih odvode. Oni kažu da su meta “prljavog obračuna bivših supružnika”. Djevojčice iz Doma navodno imaju njihove telefonske brojeve i SMS poruke. Policija je samo potvrdila da su primili prijavu i da rade na njoj. U Domu sumnjaju u istinitost pisama djevojčica. Glavni ravnatelj policije Vladimir Faber za Večernji list je izjavio kako očekuje rezultate istrage tijekom ponedjeljka. Nije htio komentirati pojedinosti o aferi, već je samo najavio njen epilog. Također je demantirao da je osječki inspektor prisilno povučen s istrage slučaja.
- Ne postoji policajac koji bi bio povučen s bilo kojeg slučaja, pa tako ni sa ovog slučaja - rekao je Faber za Večernji.

PRAVOBRANITELJICA: NE MOŽEMO NIŠTA AKO SU STARIJE OD 14 GODINA

Ako su djevojčice mlađe od 14 godina, onda je riječ o kaznenoj odgovornosti bez obzira na to pristaju li djevojčice na spolni odnos ili ne. No ako su djeca starija od 14 godina i daju pristanak na spolni odnos, onda nema protupravnosti, rekla je u “Dnevniku” HTV-a dječja pravobraniteljica Mila Jelavić. Dodala je da nesretne djevojčice treba zaštiti ako je i samo dio osječke priče istinit.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Serafinus 15.06.2009.

    ŽALOSNO!!! Ništa drugo nego žalosno, mislim da komentari neće ništa pomoći da bi se shvatio ovakav svijet. pozzzz!!!

  • jagodica28 15.06.2009.

    Gadi mi se ova \"lijepa naša\", možemo mi ovdje danima raspravljati o svim negativnim stvarima kojima smo svakodnevno obasuti, očigledno je ne zadovoljstvo građana na svim područijma ove države, i stalno se pitamo zašto ovo, ono? Ali jedno ostaje ne promjenjeno, a to je vlast koja nas svakodnevno šokira i uništava nas na svakave načine. Treba po tome pitanju učiniti nešto, pa nam onda i zakoni počnu funkcionirati, pa tako i država. Da mogu iselila bi iz ove \" lijepe naše\" daleko daleko...Ne vezano uz ovu temu, ali samo jedan od tisuću primjera, Dapić je doveo grad Osijek pred bankrot i čak onako pod smješkom izjavio da se čudi kako je novi gradonačelnik uspio u četiri dana svoje vlasti dovesti grad pred bankrot???????? Gdje je sada on??? Uživa u svojim \"plodovima\" sa jednakim kao i on, i nikom ništa. U zakonski funkcionalnoj državi, možeš ti osvojiti Oskara za glumu 20 puta, ali ako si napravio kazneno ili prekršajno dijelo, tako ti se sudi.

  • saloma 15.06.2009.

    da nastavim, znam neke moje prijateljice koje nisu bile niti ostavljene niti siromašne, imale su uvijek pun ormar i one su isto ušle u to s nekih 15 godina dokle god im je odgovaralo. i nisu dobile ništa višenovca od ove dvije. a podvodio ih je neki dečko, a ne gospođa. to rade sad gotovo sve maloljetnice u gradu, ali nitko nema pojma. neke su spremne izjebat se za hamburger, a kod kuće imaju što jesti. i doklegod postoje muškarci koji žele seks sa takvima, dotle će biti i njih. i krivi su jednako. nije istina da netko od od 14 godina ne može biti odgovoran za svoja djela. pa moja kći od 7 stoji iza svih gluposti koje napravi, a ako ova od 14 sad ne prihvati odgovornost, sa 20 i više će biti još i gora

Komentiraj...
Vidi sve komentare