To je to što me zanima!

'Pomozite i drugoj djeci. Neka Brineura bude na listi HZZO-a'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Udruga Genom poslala je apel ministru Kujundžiću da lijek Brineuru koji pomaže djeci oboljeloj od Battenove bolesti stavi na listu lijekova HZZO-a. Nadia iz Pule, kažu, nije jedino dijete kojoj je lijek potreban
Vidi originalni članak

Zahvalni smo za brzu reakciju Ministarstva oko dobivanja terapije Brineura za našu članicu Nadiu Ucović, no apeliramo na Ministarstvo da Nadia nije jedino dijete koje čeka na svoje terapiju, poručuju iz Udruge Genom, udruge roditelja djece s rijetkim bolestima i genetskim poremećajima Zagreb. Ministru zdravstva, Milanu Kujundžiću, poslali su otvoreni apel. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

POBJEDA! Nadia, izdrži, našoj Evi lijek je pomogao: 'Ona je puno bolje!'

Njihovo priopćenje prenosimo u poptunosti: 

Kao što se već pisalo, petogodišnja Eva Rožajac iz Šibenika, Brineuru dobiva već dvije godine u Italiji, putem compasionate use programa kojem je uskoro kraj, s obzirom da je lijek odobren, te Evi ostaje jedina mogućnost nastaviti primati terapiju u Hrvatskoj. 

S obzirom da su kod lijeka Brineura jasni kriteriji za primanje lijeka, te učinkovitost koja postoji samo za jedan stadij bolesti, apeliramo na Ministarstvo da se Brineura stavi na listu lijekova kako bi Eva, kao i djeca koja budu novodijagnosticirana mogla dobiti terapiju, a da ne moraju tražiti pomoć medija i narušavati svoju privatnost.

BOLUJE OD RIJETKE BOLESTI Nadia će dobiti lijek: 'Liječenje djevojčice (3) je opravdano...'

Također, podsjećamo da se problem liječenja rijetkih bolesti i njihovih skupih terapija ne rješava sustavno, te apeliramo da Ministarstvo ozbiljno uzme u obzir osnivanje Fonda za inovativne terapije iz državnog proračuna kako bi postojao plan i program liječenja oboljelih od rijetkih bolesti, umjesto da se pojedinačno rješavaju slučajevi putem medija.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare