To je to što me zanima!

Pomračenje uma: Oca i majku izbo je do neprepoznatljivosti?

PRIVELI SINA: Mira i Stjepan Štimac nisu se javljali na telefon. Potražila ih je kći i zvala policiju. U kući su našli 19-godišnjeg sina kako sjedi među tijelima
Vidi originalni članak

Molim te odi do mame. Ne javlja mi se na telefon, rekla je jučer baka obitelji Štimac svojoj unuci. Kućni telefon je zvonio, no kći Mira (52) i suprug Stjepan (59) već tad su bili mrtvi.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Djevojka je u četvrtak ujutro uspjela normalno doći do kuće svojih roditelja u Skender Brdu nedaleko od Pokupskog. Pokušala je ući, no vrata su bila zaključana. Bili su zatvoreni i prozori i ostali ulazi. Kroz staklo vidjela je svjetlo te, kako doznajemo, radilo se o upaljenoj svijeći.

Pronašla ih je kći

Na povike nitko nije odgovarao. Odmah se obratila susjedima za pomoć. Kako su nam rekli mještani, obitelj Štimac cijeli se dan nije pojavljivala ispred kuće, što je bilo vrlo neobično za njih. Djevojci su savjetovali da više ništa ne dira te su zajedno pozvali policiju. Službenici su stigli brzo. Uspjeli su ući u kuću te su zatekli potpunu stravu. Na tlu su nepomično ležala mrtva tijela supružnika. Na podu je mirno sjedio i njihov sin Stjepan (19). Mirno im se predao, a policajci su pozvali u pomoć kolege, mrtvozornika, forenzičare i državnog odvjetnika. Okružili su kuću te su je ogradili trakama. Susjedi su bili potpuno zaprepašteni.



- Koliko znamo, policajci su našli nož kraj tijela. Navodno su bili izbodeni do neprepoznatljivosti - rekli su nam vidno uznemireni mještani Pokupskog. Stjepana, kojeg policija sumnjiči za ubojstvo roditelja, opisuju kao mirnog. Nisu ga vidjeli pijanog te kako je radio ekscese po selu. S roditeljima se, kažu, bar javno nije svađao.

- Ne mogu doći k sebi, ne vjerujem da se to dogodilo. Stjepan je bio dobar čovjek, pomagao nam oko domaćinstva, uvijek pitao treba li dovesti štogod - rekli su nam susjedi Štimčevih.

Sin je bio povučen


Znaju kako je radio u jednoj tvornici u Pisarovini. Pokojni roditelji bili su nezaposleni i preživljavali su uglavnom od sječe šume. Kako nam kažu mještani, i sam Stjepan često je pomagao ocu u rušenju stabala, izvlačenju trupaca iz šume te prodaji. Oca Stjepana svi u kraju znali su kao strasnog lovca. Vjeruju da je u kući imao lovačku pušku pa su prvo pretpostavljali da su oni i žena njome i ubijeni.

Do kuće obitelji su tijekom dana dolazili uplakani članovi obitelji. Bili su odjeveni u crninu, a mnogi od njih su plakali. Istražitelji im nisu dali da uđu u kuću, pa su bili kod susjeda. Nisu bili raspoloženi za komentare.

Policija sumnja da je sin roditelje ubio između 13. i 15. rujna. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 84

  • Savski babinjak 16.09.2016.

    A šta su takvi onda tek radili u ratu.

  • ljubica ljubičica_1 16.09.2016.

    Mora da mu se pomutijo um.Tolika mržnja prema roditeljima .Čovjek nemože vjerovat.Triba ga doživotno zatvorit za primer drugima.Ako se nije slago sa roditeljima zašto nije otišo od doma ?

  • lilyan 16.09.2016.

    strava, ne ponovilo se nikome-tko zna šta je bio okidač u glavi ovog nesretnog mladića-oduzeo je sebi ono najvrjednije u životu-obitelj i slobodu

Komentiraj...
Vidi sve komentare