To je to što me zanima!

''Ponašanje Mađara ima veze i s našim odnosima oko Ine...''

Na terenu je potpuna suradnja, oni ljude primaju, stavljaju ih u autobuse, voze dalje. Vrlo neobična situacija. Jednim dijelom to rade za domaću publiku, kaže Pusić
Vidi originalni članak

Ministrica vanjskih poslova Vesna Pusić u razgovoru za Dnevnik Nove TV kazala je kako ono što mađarski ministar govori nije u skladu s onime što se događa na mađarskoj granici. 

- Na terenu je potpuna suradnja, oni te ljude primaju, stavljaju ih u autobuse, prevoze dalje. Vrlo neobična situacija. Jednim dijelom to rade za domaću publiku, radi nekih radikalnijih stranaka - rekla je Pusić i dodala kako misli da ponašanje mađarske strane prema Hrvatskoj ima veze i s Inom.

- Ovdje smo svi skupa u istom loncu, i Njemačka, i Austrija, Grčka, Srbija, Mađarska. Taj veliki val treba rješavati s Turskom s jedne strane, a tijekom zime i s većim partnerima kako bi se razriješila situacija u Siriji. Jučer sam razgovarala sa srpskim ministrom Ivicom Dačićem. Tada je tvrdio da u Srbiji izbjeglica više nema, a onda ih se pojavilo na tisuće - rekla je. 

Na pitanje smatra li da će izjava predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da je njemačka kancelarka Angela Merkel odgovorna za kaos s izbjeglicama naštetiti Hrvatskoj, Pusić je rekla da Hrvatskoj neće, ali ''na stav prema Grabar Kitarović hoće''.  


Idi na 24sata

Komentari 91

  • TacticalTomahawk 24.09.2015.

    ako je dokazano da je bilo kriminala oko INE zasto ne oduzimate vecinsko vlasnistvo MOLu ? na sto to cekate ? skoro kraj je mandata ali ipak nista ne poduzimaju. samo vole izjavljivati i slikati se pred kamerama. nista od vasih floskula, samo prazno samohvaljenje.

  • tonkica344 23.09.2015.

    Lako je ovima s tjelohraniteljima glumiti bezbrižnosti...a što će ostatak nas normalnih diljem Europe?! Zbog ovakih bi svi mogli trpiti velike posljedice.

  • tonkica344 23.09.2015.

    Pusić, iako si u fotelji koja zahtjeva iznošenje izjava o međunarodnim odnosima naše zemlje, bolje je da šutiš! Pa što pričaš ti?? Da je Vlada, čiji si član, imala plan i strategiju, do ove situacije sigurno ne bi došlo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare