To je to što me zanima!

Ponedjeljak na Burzi: Kako je Crobex postao Grobex

Novi “crni ponedjeljak”: iako branitelji nisu počeli masovnu rasprodaju, psihoza čini svoje. Dionica Ine je pala na 2055 kuna, a T-HT na 295 kuna
Vidi originalni članak

Riječ je vjerojatno o psihološkim uzrocima rasprodaje, kaže Iztok Likar, urednik poslovne internetske stranice hr.portfolio.com, pokušavajući objasniti novi “crni ponedjeljak”. Ponedjeljak je bio prvi dan kad su branitelji mogli zatražiti prodaju svojih udjela u Fondu. Čak i da su masovno navalili na šaltere Fine i Erste banke, braniteljski nalozi na prodaju nisu već jučer mogli dovesti do pada cijena. No u poslovnicama u Zagrebu, Gospiću, Zadru, Varaždinu i Jastrebarskom kažu da navale na prodaju - nema. Povrh toga, najveći pad nisu doživjele dionice Ine i HT-a, koje čine portfelj fonda, nego građevinari, koji su doživjeli pravi potop. Zbog pada cijene čak su 24 dionice bile blokirane. Prema Likarovu mišljenju, mirovinski fondovi još će čekati, a kad prvi krenu kupovati, za njima će ići i drugi. Promet u ponedjeljak bio je velik, što znači da dionice ipak imaju kupce koji vjeruju u njih.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • Tyler_Durden 15.04.2008.

    GROBEX.... ZAKON

  • udrugabu 15.04.2008.

    ..burza i tzv\"slobodno tržište\" temeljeno na \"ponudi i potražnji (koju netko kontrolira-investitori)\" je najveća moguća prevara i pljačka koja igra uvijek na istu kartu-pohlepu..jedan bankar je lijepo kazao\"dajte da kontroliram novčane tokove briga me tko piše zakone\"..onda su nam lijepo objasnili i to da su oni četvrti i neovisni stup vlasti...čak su to i Ustave svih zemalja stavili..i onda oni još financiraju one koje mi biramo...pa ti rade što im oni kažu,a ne ono što su nama obećali..i onda to zovu \" demokracijom\" i kažu da je to najmanje loš od svih mogućih sustava(zato što njima (onima koji kontroliraju novčane tokove) omogućuje apsolutnu kontrolu prva tri stupa vlasti, a time i onih koji ko fol biraju na izborima..

  • rotor 15.04.2008.

    Barem imamo o čemu,da je sve OK bilo bi dosadno....

Komentiraj...
Vidi sve komentare