To je to što me zanima!

Ponos Hrvatske: Ima rak, a rodila je zdravu djevojčicu

Svakodnevna, iscrpljujuća borba s rakom kostiju, smatra Darija, u konačnici mora imati pozitivan ishod kako bi mogla uživati u odrastanju kćerkice
Vidi originalni članak

Miš moj mali, tepa Darija Matijević Patko (21) svojoj devetomjesečnoj Mateji. Zbog opake bolesti ne može je nositi. Rak kostiju joj je metastazirao na pluća, a potom i na mozak te uzrokuje česte napadaje epilepsije, a zbog kemoterapije Darija je vrlo slaba.
- Prije sam se pitala zašto baš ja, no više se ne pitam. Sad se samo borim, a imam i za koga. Snage još imam. Samo jedan pogled na moju djevojčicu dovoljan je da zaboravim na tešku bolest - rekla je hrabra majka. Darija je u lipnju 2006. isprva osjetila bol u listu, a potom joj je oteklo koljeno. Liječnici su mislili da je voda u koljenu, no nalazi biopsije i ultrazvuka bili su neumoljivi. Nakon 13 ciklusa kemoterapija i operacije u kojoj su joj bolesni dio bedrene kosti zamijenili protezom, bolest se povukla i mirovala dvije godine. Darija se udala i zatrudnjela. U veljači je rodila zdravu djevojčicu. U lipnju je kontrola pokazala da su se metastaze proširile. Ipak, vjeruje da će pobijediti bolest. Ne pomognu li kemoterapije, postoji šansa za skupu operaciju u inozemstvu. Snagu joj daju suprug Josip (29) i njegova majka Ljubica (55).
- Jako sam ponosan na Dariju. Napravila je herojsko djelo i podigla našu djevojčicu - smatra Josip, koji je u rujnu dobio otkaz.
Reportažu pogledajte na 1. programu HTV-a u “Hrvatskoj uživo” sutra od 17.10 do 17.35 sati i na internetskoj stranici www.ponoshrvatske.hr.

GLAZBOM I GLAČANJEM SE BORI PROTIV MALODUŠNOSTI
Darija često ima visoku tjelesnu temperaturu i epileptične napadaje, no o bolesti ne voli razmišljati. Čim osjeti trunku snage, briše prašinu, pere prozore ili glača rublje. Pokušava što češće izaći u vrt na svježi zrak, a kad to ne može, misli zaokuplja slušanjem glazbe te razgovorom s prijateljima i rođacima koji je često posjećuju. 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • slađa 11.06.2010.

    NAŠA DRAGA DARIJA JE PREMINULA...10.6.2010....POCIVALA U MIRU BOŽIJEM....=(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((...

  • slama 04.11.2009.

    a jadna cura.njoj bi trebalo pomoći novcem a ne onima koje inače gledamo...

  • user_39293 04.11.2009.

    Zagorkabp-- Bog svakom daje onoliki križ koliki može ponijeti. Vjerojatno vidiš da ti ne bi mogla nositi takav križ. \'Hoće li tko za mnom, neka se odrekne samoga sebe, neka uzme svoj križ i neka ide za mnom. Tko hoće život svoj spasiti, izgubit će ga, a tko izgubi život svoj poradi mene i evanđelja, spasit će ga. Ta što koristi čovjeku steći sav svijet, a životu svojemu nauditi?\' Mk 8,35-36

Komentiraj...
Vidi sve komentare