To je to što me zanima!

Ponos Hrvatske: Izgubio je kćer pa pomaže bolesnima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Shrvan smrću kćeri, Dušan se nije predao, nego je iz te tragedije izvukao snagu i počeo prikupljati novac za uređaje nužne u liječenju bolesne djece
Vidi originalni članak

Smrt voljene kćeri Kristine (10) potaknula je Dušana Petričevića (45) da upregne svoje vrijeme, snage i poznanstva kako bi pomogao djeci koja boluju od zloćudnih bolesti. U godinu i pol prikupio je 250.000 kuna za Odjel dječje hematoonkologije u KBC-u Split. Prikupljenim novcem kupio je hematološki analizator, infuzomate i monitor za praćenje vitalnih znakova.
- Kao da sam čuo glas svoje Kike kako mi govori 'Tajo, pomozi im’ - pojašnjava Dušan nesebičnu pomoć bolesnoj djeci.
Kristini su rak kostiju dijagnosticirali kad su joj bile četiri i pol godine. Uslijedile su četiri teške operacije, 33 kemoterapije i mnoga zračenja. Njezino napaćeno tijelo predalo se nakon četvrte operacije. Supružnici Petričević nisu se prepustili tuzi i malodušju, nego su skupili snage da pomognu djeci bolesnoj poput njihove Kristine. Postali su najveći dobrotvori djeci koja se u splitskom KBC-u liječe od malignih bolesti. Dušan je pokrenuo lanac dobrote i uključio donatore poput Dražena Zečića, Slavena Bilića i drugih.
- Kike je moj križ ljubavi, teret koji sam s ljubavlju nosio trudeći se biti dobar roditelj - kaže Dušan. Sudeći po pohvalama s Odjela dječje hematoonkologije, uspio je u tome.
Reportažu o Dušanovoj upornosti i  velikoj nesebičnosti pogledajte na portalu www.24sata.hr te internetskoj stranici www.ponoshrvatske.hr.
NAJVEĆA MU JE ŽELJA DA MALIŠANI OZDRAVE

Dušan nakon Kristinine smrti nikad više nije došao na Odjel hematoonkologije u KBC-u Split. Nema snage prošetati hodnicima i sobama u kojima je njegova voljena kći provela posljednje dane života. No dok god bude mogao, kaže, na sve će načine pomagati drugoj djeci da te sobe napuste zdrava i vrate se kući roditeljima.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • Dušan 17.11.2009.

    Srdačno se zahvaljujem svima na podršci,Vaše viđenje mi puno znači!Pozdrav svima.

  • jesen 05.11.2009.

    nemojmo samo komentirati, ajmo i mi kao dusan! ziro racun za uplate imamo pa sada pokazimo koliko nas dira tudja tuga, bol i nesreca! ja ode u finu!

  • dimitri_lukin 05.11.2009.

    Bravo, ti si za mene kralj.

Komentiraj...
Vidi sve komentare