To je to što me zanima!

Ponos Hrvatske: Pobijedili manijaka s nožem u busu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pobjesnjeli mladić nožem je rasjekao mišić, tetive i živac u ruci Paronića, a Kontošću je nož zabio u leđa, 10 cm od bubrega. Obojica se oporavljaju
Vidi originalni članak

Mladić je u autobusu bio depresivan. Najprije je sjedio otraga, a kako su putnici pomalo izlazili, sjeo je naprijed kraj starije gospođe. Počeo joj je govoriti da mu je teško i da će se ubiti i zato nam je bio sumnjiv, prisjetili su se vozači autobusa Nenad Kontošić (37) iz mjesta Orihi i Damir Paronić (40) iz Goleševa na Brabanštini. U veljači su vozili autobus tvrtke Brioni - Pula u Padovu. Na peronu u Padovi izašlo je 20-ak putnika, svi osim mladića (19). On je izvadio lovački nož.
- Ubo me u desno rame i sve mi je rasjekao. Mišić, tetive, živac, sve. Pao sam u autobusu, a pomahnitali mladić krenuo je prema Kontošiću. On je bio u stražnjem dijelu autobusa i skupljao je smeće. Nož mu je zario u leđa - kaže Paronić, kojeg su prebacili u obližnju bolnicu. Operacija je trajala oko pet sati, a liječnici su mu uspješno spojili ozlijeđeno tkivo. Još se oporavlja od posljedica. Kontošić se u listopadu vratio na posao. Nož mu je prošao 10 centimetara od bubrega. Imao je četiri šava. Napadača su nogama i rukama uspjeli izgurati van iz autobusa, zatvorili su vrata i odvezli se. Policija ga je pronašla nakon četiri dana, prisjećaju se dva prijatelja. Nakon te tragedije nisu susreli napadača, ali posao vozača, kažu, ne bi mijenjali nikada.
Reportažu o njihovoj hrabrosti gledajte na HTV-u u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” na 1. programu HTV-a od 7 do 9 sati ili na www.ponoshrvatske.hr.

TVRTKA JE OBITELJIMA PLATILA PUT DA BUDU UZ HEROJE
U vrijeme dok su Kontošić i Paronić boravili u bolnici u Padovi, tvrtka Brioni organizirala je prijevoz za njihove obitelji kako bi bili uz njih dok se ne oporave. Paronić ima čak 21 godinu staža u Brionima, a Kontošić 17 godina. Obojica vole voziti autobuse, a u tvrtki ih cijene zbog njihova poštenja i nesebičnosti.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • the.king 16.11.2009.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila ***Admin

  • muk 22 16.11.2009.

    NE MOGU DA VJERUJEM DA NIJEDAN HRVATSKI MEDIJ NIJE OBJAVIO DA JE UMRO SRPSKI PATRIJARH.TO SAMO GOVORI O TOME KAKVI STE LJUDI.FUJ.

  • pula201 16.11.2009.

    Poznajem vozače osobno, hvala Bogu da je na kraju sve dobro i prošlo...

Komentiraj...
Vidi sve komentare