To je to što me zanima!

'Ponosno idem u stanicu': U Opuzenu priveli prosvjednika

Ivo Matičević je izjavio kako se policija u njegovom primjeru revno drži zakona te da isto očekuje i po pitanju zdravstvene zaštite u dolini Neretve, odnosno da se uvede helikopterska služba i odluka o bolnici od regionalnog značaja.
Vidi originalni članak

Predstavnik Građanske inicijative "Sinovi i kćeri Neretve" Ivo Matičević, koji je s još nekoliko građana od 9 sati prosvjedovao protiv lošeg stanja zdravstva u dolini Neretve i to prelaženjem pješačkog prijelaza na Jadranskoj magistrali u Podgradini, priveden je nešto prije podneva zbog, kako se doznaje iz policije, prijave o prijetnji donedavnom administratoru Facebook grupe Sinovi i kćeri Neretve.

Navodno je unutar same građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve i pripadajuće Facebook stranice davno zaiskrilo te su se razišli i upravo je zbog toga tek nekolicina ljudi došla na prosvjed.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Matičević je izjavio kako se policija u njegovom primjeru revno drži zakona te da isto očekuje i po pitanju zdravstvene zaštite u dolini Neretve, odnosno da se uvede helikopterska služba i odluka o bolnici od regionalnog značaja.

- Ponosno idem u stanicu i srce mi je ogromno - izjavio je Matičević, prije saznanja o razlogu privođenja. Očekivao je, naime, da je razlog privođenja ometanje prometa, a ne prijava o prijetnji.

U OPUZENU Čuva ga 50 policajaca: Sam na prosvjedu za zdravstvenu skrb

Prethodno, za vrijeme prosvjeda, Matičević se pozvao na građanski neposluh kao legitimno pravo za ukazati na kršenje Ustava RH.

- Svi nadležni su se oglušili na naše dopise, i predsjednica i premijer i ministrica. Stidim ih se. Nisu zaslužili svoje funkcije. Što čekaju? Novi smrtni slučaj pa da nas na Markovu trgu bude milijun? Šaljem poruku u ime mojih sugrađana koji se boje izaći na ulicu, jer je policija vršila represiju - istaknuo je Matičević.

Očekuje da će nadležni udovoljiti zahtjevima, a kao mogući idući potez najavio je zaustavljanje prometa na 500 pješačkih prijelaza diljem Republike Hrvatske

Idi na 24sata

Komentari 11

  • croarmy47 02.06.2019.

    Ovaj je opasna konkurencija Bulji i Grmoji..

  • budalenko 01.06.2019.

    Nije mu prvi put s obzirom da je bio u zatvoru 4 godine jer je bio uhvacen s 7 kila trave i 125 grama kokaina. Znaci trovao je nasu djecu,a sad se kao bori za njih,to je dvolicnost. Lik je konzumant opojnih droga i inace istaknuti simpatizer Mosta zbog kojeg se raspada ta građanska inicijativa. Utipkajte Ivica Maticevic osuđen radi trave u google i bit ce vam sve jasno. Vidim da mnogima nije jasno pa da ima poblize objasnim zbog cega je ovo sve ovako zavrsilo

  • Sainas 01.06.2019.

    Samo ti to dobro organiziraj i tjekom cijelog ljeta napravi zastoje i to velike kolone, neka stranci vide sto je prosvjed!

Komentiraj...
Vidi sve komentare