To je to što me zanima!

Popis neće biti gotov na vrijeme pa će Vlada opet produljiti rok

Popis su podsjetimo produljili jednom, za jedan dan, kad je pao sustav zadnjeg dana online popisivanja. Potom su drugu fazu produljili do 29. listopada, što im je omogućio i Zakon
Vidi originalni članak

Vlada je uoči današnje sjednice nadopunila dnevni red točkom o produženju popisa stanovništva, jer je očito da Popis neće biti gotov ni sa već produženim rokom, koji istječe u petak.

VEĆ PRODULJILI ROK Popis neće biti gotov do petka? Građane popisuju i telefonski

Na sjednici koja počinje u podne će tako objaviti i koji je novi rok za dovršetak popisa te će pojasniti detalje novog produžetka.

Popis su podsjetimo produljili jednom, za jedan dan, kad je pao sustav zadnjeg dana online popisivanja. Potom su drugu fazu produljili do 29. listopada, što im je omogućio i Zakon i tu je odluku mogla donijeti i glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku.

ZABRINJAVAJUĆE PROCJENE U 10 godina izgubili smo 237 tisuća ljudi: 'Ovakvi bi brojevi trebali zabrinuti ljude na vlasti'

Kao što je jučer objavio Dnevnik.hr, građanima su počeli nuditi i opciju da ih popisuju telefonski, a Jutarnji piše da je jedan od problema s popisom to što sve veći broj popisivača odustaje od popisivanja zbog čega je bilo problema s terenskim popisivanjem.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Hrvazistanac 28.10.2021.

    Da im kliker daš i to bi pokvarili....

  • jorgen 28.10.2021.

    Toliko se uhljeba dignulo zbog Rimca kojemu kasni inovativni projekt svjetskih dosega - a šute u slučaju države koja nije u stanju ni j...ni popis napraviti. Gdje ste sada uhljebi, što je tako teško za napraviti da probijate sve rokove?

Komentiraj...
Vidi sve komentare