To je to što me zanima!

Poplave u Veneciji: Najgore tek dolazi, a oni okidaju 'selfije'

Razina vode dosegla je 1,6 metara, a prije tri dana grad potopljen rekordnim poplavama. U utorak je Veneciju pogodio plimni val visine 1,87 metara - najviši u zadnjih 53 godine
Vidi originalni članak

Gradonačelnik Venecije Luigi Brugnaro naredio je zatvaranje Trga sv. Marka jer želi svoje građane zaštiti od sanitarnog rizika. Škole su zatvorene već treći dan za redom, a talijanska vlada proglasila je izvanredno stanje. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Razina vode dosegla je 1,6 metara, a prije tri dana grad potopljen rekordnim poplavama. U utorak je Veneciju pogodio plimni val visine 1,87 metara - najviši u zadnjih 53 godine. 

POGLEDAJTE GALERIJU: 

Prognoze im ne idu u prilog. Za cijeli dan su najavljeni pljuskovi i vjetar. I dok se građani pripremaju na još gore stanje, turisti ne odustaju od nauma da vide što više - pa makar i grad pod vodom. Veneciju godišnje posjeti 36 milijuna turista, a prema fotografijama, neke ni poplava, kiša i jak vjetar nisu spriječili da posjete kulturne znamenitosti i u njima uživaju. 

Neki su tako sjeli na čašu vina, drugi su uživali u pogledu, dok su treći sve ovjekovječili selfijima. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Harvey (W)Einstein 19.11.2019.

    Atlantida 2....nekad gondolama,sad podmornicama....

  • Magneto 15.11.2019.

    Venezia je izgradjena na ukradenom drvu iz Lijepe moje I nadam se da ce potonuti jednom zauvijek. Prokleti cigani.

  • milicioner 15.11.2019.

    najviši plimni val u zadnje 53 godine? Znači, prije 53 godine (i vjerojatno još prije toga) je bilo i viših plimnih valova? Kad nije bilo toliko "zagađenja stakleničkim plinovima" a "klimatske promjene" su tada još bile znanstveno-fantastična kategorija. Dakle, normalni, ciklični prirodni procesi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare