To je to što me zanima!

Poplave "biblijskih razmjera" potjerale Australce iz domova

Kiše u Australiji neprestano padaju od Božića. Poplavljeno područje u Queenslandu veliko je kao Francuska i Njemačka zajedno. Evakuirali su čak 200.000 stanovnika
Vidi originalni članak

Oko 200.000 Australaca moralo je na Novu godinu napustiti svoje domove zbog najgore poplave u posljednjih 50 godina u državi Queensland. Kiše neprestano padaju od Božića i poplavile su područje veličine Francuske i Njemačke zajedno. Najgore je u Rockhamptonu. Izlila se rijeka Fitzoy i prijeti tisućama kuća. Evakuiraju i stanovnike iz Theodorea i Condaminea. Vojska je u subotu helikopterima dostavljala hranu stanovnicima. 

Zamjenik premijera Queenslanda rekao je kako su poplave 'biblijskih razmjera'. Premijerka Anna Blight procijenila je štetu na nekoliko milijardi dolara. Uništene su plantaže žitarica, šećera, pamuka, zatvoreni su rudnici i neke luke.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • Derim 01.01.2011.

    Sve su ovo Bozije opomene-i predznaci sudnjeg dana!

  • polema 01.01.2011.

    a sad dajmo da u hrvatskoj naprave nuklearku!! nije nam dosta što je priroda protiv nas,sve smo uništili,ajmo se još malo sami!!!

  • leptirica2 01.01.2011.

    mene ne cudi..sve je to pisano u bibliji da ce doci na zemlju..ja sam sretna da zivim u relativno mirnom mjestu gdje poplave,ni snjeg ni koje druge obroine ne stvaraju probleme...

Komentiraj...
Vidi sve komentare