To je to što me zanima!

Poplave u Kanadi odnijele tri života: Tisuće ljudi evakuirano

Stanovnici Calgaryja u Kanadi morali su napustiti svoje domove zbog poplava, a dužnosnici su ih izvijestili da bi mogli proći dani prije nego im se dopusti povratak
Vidi originalni članak

Stanovnici Calgaryja u Kanadi morali su napustiti svoje domove zbog poplava, a dužnosnici su ih izvijestili da bi mogli proći dani prije nego im se dopusti povratak kućama. U poplavama na jugu Alberte poginulo je troje ljudi, piše CBS.

Stanovnike Calgaryja dužnosnici su zamolili da barem iduća 72 sata nađu utočište kod svojih obitelji i prijatelja, a one koji nemaju gdje boraviti smještaju u brojne centre. Ljude mole da se ne približavaju rijeci Elbow.

Struje nema u većem dijelu grada, a dužnosnici kažu da bi ovakvo stanje moglo potrajati.Struja će se vjerojatno vratiti do sredine sljedećeg tjedna. 

Poplavljeno područje obišao je i kanadski premijer Stephen Harper i poručio kako još ne mogu reći hoće li se stanje dodatno pogoršati. Rijeke koje su se izlile su isprale ceste i natopile domove. 

Jedan stanovnik Calgaryja rekao je da su poplave zapanjujuće i da nije mogao ni zamisliti da će doći do ove razine. 

- Ovo je nevjerojatno. Bilo je nešto poplava u Calgaryju i prije, ali mislim da nitko od nas nije vidio nešto poput ovoga. Zabrinuti smo da će, ako stanje postane gore, imati utjecaj na infrastrukturu i druge stvari i to na duže vrijeme. Nadamo se da će se stvari smiriti - rekao je. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Hasenfefer 23.06.2013.

    Lijepo upozoravam na potope biblijskih razmjera........... a i dalje se čudite ko picek glisti.

  • mikimiška 22.06.2013.

    U Kanadi, nema nade, da se vreme popravi

  • DJDJ_1 22.06.2013.

    eo ja nezaposlen..ako trebate pomoc u canadi ...pošaljite para za kartu i stizem...ZA ĐABE RADIM

Komentiraj...
Vidi sve komentare