To je to što me zanima!

Popovača: Počela dezinfekcija škole, još se ne zna uzročnik

Od petka popodne do subote navečer, zabilježeno je još nekoliko oboljelih, uglavnom je riječ o infekcijama u obiteljima iz kojih su oboljeli iz prvog vala
Vidi originalni članak

U osnovnoj školi u Popovači u kojoj je u četvrtak oboljelo 143 učenika, više nastavnika i osoblja, u nedjelju je započela dezinfekcija svih školskih prostora. Ekipa Zavoda za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije po uputama dr. Marije Starčević, epidemiologinje tog Zavoda, pozorno prskaju dezificijensom sve dijelove škole i sve prostorije kako bi u ponedjeljak mogla započeti nastava.

Od petka popodne do subote navečer, zabilježeno je još nekoliko oboljelih, uglavnom je riječ o infekcijama u kućama i obiteljima iz kojih su oboljeli iz prvog vala u četvrtak i petak. U ponedjeljak će se doznati uzročnik epidemije te će se daljnje mjere prilagoditi utvrđenim nalazima.

- Nakon dezinfekcije, za učenike i djelatnike više neće biti opasnosti od širenja zaraze - kazala nam je doktorica Starčević. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • eXs 13.11.2011.

    Znaci nigdje ne pise oboljelih od cega -.-

  • ZZ-ToP 13.11.2011.

    Ghostbusters III xD

  • dalmatar 13.11.2011.

    Ma sve mogu razumit pa čak i kada je ovaj virus / prvi put čujem za njega/, ali srićom je ovakvog " tipa",i još ne mogu otkrit o čemu se radi, oću reć u Hrvatskoj nemamo labaratorij za detekciju i brzu obradu o čemu se radi ako u dva dana oboli 200 ljudi??.Ili je do tehnike ili do ljudi ali nesposobni smo izolirat uzročnik..jer ovo je samo malo " sr..nje" a šta kad bi ne daj Bože bilo veće!!!.Prije par godina su se ona dva radnika ugušila u nekom podrumu i ni tada danima nisu znali zašto .....?

Komentiraj...
Vidi sve komentare