To je to što me zanima!

Porastao broj mrtvih, štete od Irene mjere se u milijardama

Dijelovi istočne obale SAD-a bore se sa opasnim poplavama, a milijuni kućanstava su bez struje. Poginulo je 44 ljudi. Neke od najgorih poplava pogodile su Vermont
Vidi originalni članak

Broj mrtvih koji su stradali od uragana Irene popeo se na 44. Oslabljeni uragan u ponedjeljak je prešao u Kanadu. Najjači udari vjetrova zabilježeni su kod Quebeca. Tamo je vjetar puhao i do 110 km/h. Dijelovi istočne obale SAD-a bore se s opasnim poplavama, a milijuni kućanstava još su bez struje. Neke od najgorih poplava pogodile su Vermont, malu planinsku državu u unutrašnjosti, koju rijetko pohode tropske oluje. U mirnoj, ruralnoj unutrašnjosti Vermonta, potoci su su se pretvorili u nabujale rijeke, čupajući kuće iz temelja, javlja Fox.

Spasioci su i dalje na terenu zajedno s vatrogascima. Tragaju za preživjelima i izvlače tijela žrtava iz poplavljenih i uništenih kuća i automobila. Za mnoge ljude posljedice Irene bit će puno gore nego udar samog uragana. Brojni ljudi još su u improviziranim skloništima jer strahuju za svoje živote. 

U New Yorku gdje su stanovnici strahovali od katastrofe golemih razmjera život se polako vraća u normalu. Podzemnom željeznicom ponovno voze vlakovi, a putnici se opet voze autobusima. 

Predsjednik Barack Obama u ponedjeljak je izjavio kako će oporavak od uragana Irena trajati tjednima, a možda i više. Procjenjuje se da će šteta iznositi između 7 i 10 milijardi dolara.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • AndjelMoredu 30.08.2011.

    Promjena se proteze sa katastrofama u svim prostorima slozenosti sa prirodnim nepogodama sve zbog izlijevanja SILA TEZA koja se izlijeva pomocu goleme topline u svemir iz nase planete zemlje. Zbog slabljenja sila teza u nasoj planet sjeverni i juzni polovi se primicu jedan drugome i nastaje porast promjera EKVATORA, zemlja postaje svakim danom spiralne forme i ujedno nastaju potresi i elementarne nepogode sa obje strane EKVATORA u fuzionalnim prostorima slozenosti. Geofizicarima nedostaje kompetencija da izracunaju koliko se kubika zraka zagrije od spaljene jedne tone ugljena.

  • spaceman 30.08.2011.

    USA <3

  • Svemir021 30.08.2011.

    Kako su ti amerikanci glupavi, Bog neka im pomogne. Jučer slušam na radiju vele nije bilo tako strašno kako su najavljivali i zbog toga su razočarani :S Cure trče po cesti baš su si fora dok vani kiša lijeva kao iz kabla... Nekim narodima bi se trebalo zabraniti postojanje...

Komentiraj...
Vidi sve komentare