To je to što me zanima!

Porez na imovinu će iznositi 2% od vrijednosti nekretnine

Oni koji imaju stan vrijedan sto tisuća eura, a u kojem nitko ne živi, godišnje će plaćati dvije tisuće eura poreza. Ako je stan u najmu porez se plaća 0,4 posto
Vidi originalni članak

Porez na imovinu koji se uvodi od 1. travnja iduće godine plaćat će se po stopi od dva posto, prenosi Večernji list. Naime, ta će se stopa obračunavati na vrijednost nekretnine, ali će se iznos naplaćivati samo za objekte koji nisu u funkciji, primjerice, kuće i stanove u kojima nitko ne živi.

Tako će oni koji imaju stan vrijedan sto tisuća eura, a u kojem nitko ne živi, godišnje plaćati dvije tisuće eura. Ako u tom stanu vlasnici žive, stopa im se smanjuje na 0,2 posto od vrijednosti stana i morat će plaćati 200 eura godišnje poreza.

Ako je stan u najmu, vlasnici će plaćati porez po stopi od 0,4 posto od vrijednosti stana.

Idi na 24sata

Komentari 208

  • 05.11.2012.

    Cijene najma koje su bile do sada prenapuhane jer ce njihovi vlasnici morat konacno pocet iznamljivat ili prodat,a onaj koji je bio mali iznamljivac i zivio od jedne garsonjere morat ce ga prodat ili povecat cijenu najma sto sad dolazi u suprotnosti sa trzistem i ovom tezom kako je postavljena. Jedno je sigurno sljedecu godinu cijena smijestaja na obali i za studente sigurno raste za duplo.

  • SpužvaBobSkockani 05.11.2012.

    Mi što nemamo ništa jer nam je u ratu porušeno a ništ nije niti će biti obnovljeno, hoćemo li dobit povrat poreza i sve ovo što smo utrošili u podstanarstvo 15 godina ????

  • JosipaTopic 05.11.2012.

    OPET MANJE NEGO JA GODISNJE ZA STANARINU 26 TISUCA KUNA....AL BRATE NEMA LOGIKE 5 PUTA ZA JEDNO TE ISTO SRANJE PLACAT POREZ....

Komentiraj...
Vidi sve komentare