To je to što me zanima!

Porezna uprava će građanima otpisati kamatu na porezni dug

Kamatu ćemo otpisati odmah, a ostatak glavnice koji ostane ide na reprogram od 36 do 60 rata s tim da je kamata koja ide na glavnicu 4,5 %, kaže šefica Porezne
Vidi originalni članak

Ovog tjedna pred Vladom će se naći Zakon o reprogramiranju duga fizičkih osoba, a zatim slijedi hitna saborska procedura, najavila je Nada Čavlović Smiljanec, šefica Porezne uprave za Dnevnik.hr

Čavlović Smiljanec već je ranije najavila Zakon koji predlaže otplatu poreznog duga državi u ratama.

- Očekujemo da će krajem travnja taj Zakon biti donesen. Trenutačno je riječ o oko 13 milijardi kuna duga i 660.000 građana. Mi ćemo kamatu otpisati odmah, a preostala glavnica koja ostane ide na reprogram od 36 do 60 rata s tim da je kamata koja ide na glavnicu 4,5 posto - rekla je Čavlović Smiljanec dodajući kako će se svima koji podnesu zahtjev temeljem ovog Zakona automatski otpisati kamata i reprogramirat će im se dug. 

To praktično znači, kaže šefica Porezne, da se kamata otpisuje od 1. svibnja.

Idi na 24sata

Komentari 95

  • ivič 11.04.2013.

    ako Boga znaš uvedi reda na dugove bankama i pomogni ljudima koji nemaju za kruh da vračaju glavnicu a nenormalne kamate na dug i pokvarenim njihovim advokatima!

  • SanjaBartok 11.04.2013.

    a oni koji su platili sav dug su budale ili ššto vi sad želite poručiti?

  • muzna krava 09.04.2013.

    Pitam gospođu Nadu?Jel ona zna kak se zove onaj sprej, kaj je Putin pošprical one mušice kaj su prije nekoliko let bile vu one dvorane kaj su porobili Ruse.Mislim da bi bilo dobro kaj bi malo i vu našoj Vladi neko posprejal dok ona donosi važne odluke o rasprodaji i nametima.jel mislim da ovom narodu največi teret su nadri i pohlepni političari.

Komentiraj...
Vidi sve komentare