To je to što me zanima!

Porinuli brod, a remorkeri ga odgurali da ne završi na stijeni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Brod visine trinaestokatnice spustili su s navoza, a četiri snažna remorkera malo su ga usporila. Izgledalo je kao da će se grdosija od 180 metara nasukati na stijene
Vidi originalni članak

U Brodosplitu u srijedu je porinuta novogradnja broda ugovorena za francusku brodarsku tvrtku SNC. Radi se o “ro-paxu“ brodu namijenjenom za prijevoz putnika, teretnih i osobnih vozila te vozila s opasnim teretom na relaciji Marseille – Bastia na Korzici. 

Neslužbeno doznajemo da vrijedi više od milijardu kuna, što ga čini  najskupljim brodom građenim u nekom hrvatskom brodogradilištu. Visok je, doznajemo iz Škvera, kao zgrada od 13 katova, a može primiti kolonu od čak 2,5 km šlepera. Nakon što su ga porinuli, četiri remorkera su ga odgurala da ne završi na stijenama.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • krhki 24.11.2010.

    svaka čast-treba raditi ali i ne može se ugovoriti gradnja broda za npr.100 milijuna nečega a na kraju to košta 120 milijuna i mi to platimo a vlasnik broda ga proda nakon par tjedana za 150 milijuna. pa zar ne znaju uracunat troskove

  • NIAGARA 24.11.2010.

    Neka ovaj brod sretno plovi morima i samo da ne bude jedan od zadnjih iz splitskog škvera. Treba ovoj državi brodogradnja!!! Ne može se živjeti samo od šverca i turizma. Treba nam proizvodnja!!!

  • 37h1x 24.11.2010.

    hehehe Popijač se trebao naći sa sindikatima, ali je otkazao sastanak zbog održanih prosvjeda. :o)

Komentiraj...
Vidi sve komentare