To je to što me zanima!

Porošenko najavio: U petak ću možda proglasiti mir Ukrajini

Porošenko je, u obraćanju na marginama NATO summita u Walesu, napomenuo da prekid vatre zavisi o ishodu sastanka izaslanika Ukrajine, Rusije i OESC-a u Minsku
Vidi originalni članak

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko najavio je u četvrtak da će sutra narediti prekid vatre ukrajinskoj vojsci koja se bori protiv proruskih snaga, čime će biti utrt put provođenju mirovnog plana za Ukrajinu, javlja Reuters.

Porošenko je, u obraćanju na marginama summita NATO u Walesu, napomenuo da prekid vatre zavisi o ishodu sastanka izaslanika Ukrajine, Rusije i OESC-a u Minsku, planiranog za petak.

- U 14 sati po lokalnom vremenu (12 sati po srednjoeuropskom vremenu), uz uvjet da sastanak u Minsku bude održan, pozvat ću na obustavu vatre i nadam se da će provođenje mirovnog plana početi sutra - rekao je ukrajinski predsjednik.

Porošenko bi se tijekom dana trebao sastati s liderima koji sudjeluju na summitu te ih informirati o razvoju situacije odnosno kako napreduje rješavanje krize.

Porošenko je u srijedu rekao kako je telefonski razgovarao s Vladimirom Putinom te da su "dogovorili proces prekida vatre". Putin je u međuvremenu malo ublažio svoju retoriku te je rekao da se Rusija nada mirnom rješenju sukoba u Ukrajini. No glavni tajnik NATO-a  Anders Fogh Rasmussen u to nije tako uvjeren.

- Mislim da Rusija nije iskreno zainteresirana za prekid vatre i nastavlja destabilizaciju Ukrajine - rekao je Rasmussen.

Idi na 24sata

Komentari 78

  • user_320725 05.09.2014.

    Čuj ovog !!!

  • mare ercegovka 05.09.2014.

    putin pobjedijo ipak morali su prihvatit njegovo dosta vise i sto je htjeo postigo je

  • nikako 04.09.2014.

    A jbg rusija ako stane uzet ce samo krim, ako nastavi ovako bit ce lose

Komentiraj...
Vidi sve komentare