To je to što me zanima!

Portret nasmijanog Tuđmana hit je na društvenim mrežama

Nova senzacija na društvenim mrežama postao je ovaj osebujan portret prvog hrvatskog predsjednika. Nije poznato tko je naslikao portret, no korisnike Twitter je prilično zabavio
Vidi originalni članak

Ne možemo poreći da su umjetnička djela koja prikazuju dr. Franju Tuđmana ponekad doista osebujna. Izgleda da prvi hrvatski predsjednik zaista nema sreće s umjetnicima, a novi primjer je i ovaj portret nepoznatog autora koji se brzinom munje širi društvenim mrežama. 

U NOVOJ GRADIŠKI OD 2008. Spomenik Tuđmanu postao hit na društvenim mrežama: 'Ma sigurno niste znali da to postoji'

Nepoznati slikar odlučio je istaknuti ono po čemu je dr. Tuđman bio najprepoznatljiviji - a to je njegov osmijeh, koji je prikazao na prilično zanimljiv način. A takve su bile i reakcije korisnika na društvenim mrežama, većina se slaže da je portret osebujan pa i zabavan, a dosta njih je izrazilo želju da kopiju nabave i za svoj dnevni boravak. 

U Hrvatskoj i BiH postoji čak 18 spomenika dr. Franje Tuđmana, a jedan od najpoznatijih je i 'poklon' pokojnog gradonačelnika Milana Bandića gradu Zagrebu. Tako najosebujniji kip prvog hrvatskog predsjednika krasi križanje Vukavarske te Avenije Hrvatske bratske zajednice, a njegov autor je kipar Kuzma Kovačić.

GLASAJTE ZA NAJLJEPŠEG Svako mjesto svoga Tuđmana ima, ali koji Franjo je najbolji?

Zašto to rade? - navedeni kip tada je komentirao i Tuđmanov sin Stjepan, pomalo frustriran i na ostale spomenike podignute njegovom ocu koje ga ne podsjećaju na njega. 

 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • jumar 10.09.2021.

    Prva teza: Tudjman je bio toliko velik, da niti jednom kiparu ili slikaru današnjice ne uspijeva umjetnički realno napraviti njegovu bistu ili naslikati portret. Ne mogu uhvatiti onu auru, onu imaginaciju koja je nosio prvi hrvatski predjednik. Najrealnija je bista u Vukovaru. Druga teza: Ne čudi me to obzirom da je današnja umjetnost, zapravo kvazi umjetnost svedena na razinu kiča, jeftine dosjetke ili pak skandala i provokacije. Stari majstori bi to bez problema postigli, no ti su izumrli prije nekih stotinjak godina.

  • noćna mora lopovima 10.09.2021.

    Dr.Franjo Tuđman je bio pravi čovjek na pravom mjestu i u pravo vrijeme, neka mu je laka Hrvatska zemlja koju je volio iznad svega.

  • Usora1 10.09.2021.

    bice da je autor pao na likovnoj akademiji, neprepoznatljivo........a nije ni smijesno. zalosno sto se sve pusta u medije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare