To je to što me zanima!

Poruka Sloveniji: Poduzmite nešto, morat ćemo vas kazniti

Slovenija je uz Španjolsku jedina od 13 problematičnih članica EU s visokom makroekonomskom neravnotežom. Rezultat je to analize koju je provela EK
Vidi originalni članak

Slovenija je uz Španjolsku jedina od 13 problematičnih članica EU s visokom makroekonomskom neravnotežom. Pokazala je to analiza Europske komisije, zbog čega su Sloveniju iz Bruxellesa upozorili da hitno mora nešto poduzeti. Vlada treba izraditi plan koji će Bruxelles onda pregledati i dati preporuke. Ako ih Slovenci ne budu poštivali bit će kažnjeni. 

Glavni razlog neravnoteže je visoki rizik u financijskom sektoru koji proizlazi iz prezaduženosti poduzeća. Zbog posebnih okolnosti u ovu analizu nije uključen Cipar. Vlada plan reforme mora poslati u Bruxelles do početka svibnja. Mora definirati sveobuhvatnu i detaljnu strategiju za rješavanje makroekonomskih neravnoteža.

Osim Slovenije i Španjolske pod 'mikroskopom' je bilo još 11 zemalja - Belgija, Bugarska, Danska, Finska, Francuska, Mađarska, Italija, Malta, Nizozemska, Švedska i Velika Britanija. 

Ovaj pregled je dio prevencije i ispravljanja makroekonomskih neravnoteža, što je dio paketa fiskalnih i ekonomskih pravila koja su na snagu stupila u prosincu 2011. godine, piše 24ur.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • WOMANIZER 10.04.2013.

    tako budu i nama, samo nakon nekog vremena, a sad smo kao "dobrodošli", ovo-ono!

  • nostalgičar 10.04.2013.

    Na žalost propast Slovenije smo gledali prije par mjeseci , barem smo vidjeli što nas čeka ulaskom u EU .

  • MI-MA 10.04.2013.

    Slovenci odgovaraju EU, već smo neke stvari poduzeli. Zajeba li smo Hrvate za staru deviznu štednju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare