To je to što me zanima!

Poruke podrške: Učenici su uz dječaka kojem nisu dali u Italiju

Učenik trećeg razreda s obitelji živi u Hrvatskoj pet godina i s razredom je trebao ovaj tjedan provesti u Italiji. Slovenska granična policija nije mu dopustila prelazak granice s hrvatskom putovnicom za strance
Vidi originalni članak

Naš prijatelj u srcu..., samo su neke od poruka na Facebooku koje kolege iz Klasične gimnazije u Zagrebu stavljaju na svojim stranicama u znak podrške dječaku iz Sirije kojeg su prošlu subotu slovenski policajci zadržali na granici i nisu mu dopustili da nastavi put u Italiju.

Učenik trećeg razreda s obitelji živi u Hrvatskoj već pet godina i s razredom je trebao ovaj tjedan provesti u Italiji. Slovenska granična policija nije mu dopustila prelazak granice s hrvatskom putovnicom za strance jer nije imao i vizu.

Sad se za njega osigurala samo fakultativna nastava u Zagrebu, a iz MUP-a su izrazili žaljenje zbog ponašanja slovenskih kolega i striktnog pridržavanja Direktive Europskog parlamenta i vijeća iz 2011. o ograničavanju kretanja strancima iz trećih zemalja.     

Idi na 24sata

Komentari 8

  • 2 x general 06.10.2017.

    kakve to sve veze ima s time što klinac nije imao vizu koju je zakonski morao imati????? što nije dobio vizu, jel ju tražio??? isto probaj ući u ameriku bez vize!!!! čak i da dobiješ vizu za ameriku na aerodromu te mogu lagano pedalirati i ne pustiti u ameriku ( diskrecijsko pravo!!!! ) prema tome ne se**te gluposti i samo širite patetiku!!

  • kole02 06.10.2017.

    Da ste ga htjeli podržati, zaustaviti bi bus i ostali s njim

  • leon101 06.10.2017.

    Dosadni ste s tim malim

Komentiraj...
Vidi sve komentare