To je to što me zanima!

Posavec: Najbolja demografska mjera je plaća od 1000 eura...

Do te je plaće, kazao je međimurski župan, moguće doći ako ćemo se mijenjati. Irska je prije 15 godina imala 3,9 milijuna stanovnika, ali se reformirala pa sad ima skoro pet milijuna
Vidi originalni članak

Međimurski župan Matija Posavec rekao je, predstavljajući izborni program HNS-a za EU izbore, da se Hrvatska mora okrenuti ekonomskom i informatičkom rastu, smanjenju administracije i poticanju poduzetništva, što bi dovelo i do demografske obnove. 

Neto plaća od 1000 eura - 7500 kuna - prema njegovu bi mišljenju bila najbolja populacijska mjera, a do nje je moguće doći ako ćemo se mijenjati. Irska je prije 15 godina imala 3,9 milijuna stanovnika, ali se reformirala pa sad ima skoro pet milijuna, a Hrvatska je s 4,6 milijuna pala na 4 milijuna. 

No mi se ne mijenjamo. 

- Hrvatska je po regulatornom opterećenju po administraciji i birokratizaciji na 138. mjestu od 140 zemalja. Potrebno je razviti širokopojasni internet te reformirati Ured državne uprave i regionalne samouprave kako bi se brzo rješavali dokumenti te steklo povjerenje investitora - dodao je Posavec.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • Usora1 18.02.2019.

    posavec, posavec... kad bi ciri-bu, ciri-ba mjere tako prosto rjesavale demografske probleme ne bi nijemci uvozili stanovnistvo, ne bi svicarci imali negativan trend ne bi............. pored placa potreban je i citav paket mjera koje bi pogodovale obiteljima. no cinjenica je da umjesto toga vise pricamo o pravima onih koji su se svojim egoizmom ili sek. orjentacijom opredijelili protiv. a pored toga nam trebaju i mjere koje bi zivot van gradskih metropola ucinili prihvatljivijim, pa lika i slavonija nam ostase prazne...po tom pitanju imamo primjer svicaraca koji su zivot i proizvodnju uspjeli ocuvati i u gorskim predjelima. nema nama napretka dok nam takvi "strucnjaci" pred izbore prodaju maglu a kad zasjednu u fotelje mu..a za bubrege...

  • generacija57 17.02.2019.

    Baš me zanima da se stranke financiraju članarinom koliko bi članova imali?

  • Mateo32 17.02.2019.

    Što HNS nije kriv za stanje u Hrvatskoj... Pa bili su dugo u vlasti ??? Znaju samo bla i bla i bla...

Komentiraj...
Vidi sve komentare