To je to što me zanima!

Posljednja karikatura: Kao da su predosjetili da dolazi napad

Posljednja karikatura koju je Stéphane Charbonnier Charb (47), urednik časopisa Charlie Hebdo, objavio prikazuje talibana koji prijeti Francuskoj terorizmom
Vidi originalni članak

Posljednja karikatura koju je Stéphane Charbonnier Charb (47), urednik časopisa Charlie Hebdo, objavio prikazuje talibana iznad kojeg piše: "Još uvijek nema atentata u Francuskoj". Na to taliban odgovara: "Pričekajte, imamo vremena do kraja siječnja da vam isporučimo Njegove pozdrave". 

Stéphane Charbonnier bio je pod zaštitom policije nakon što je 2012. primio prijetnje smrću. Bio je na "crnoj listi" Al-Kaide od 2013. godine.  No Charb je bio neustrašiv.

- Radije ću umrijeti na nogama, nego živjeti na koljenima - govorio je. 

Zanimljivo da je magazin na svojim web stranicama objavio apel pod nazivom: Charlie est en danger! (Charlie je u opasnosti). Na njemu je i karikatura s šeikom i talibanom koji ima kalašnjikov na leđima. Tekst je napisan povodom pada naklade lista u kojem mole čitatelje da im pomognu. 

Idi na 24sata

Komentari 240

  • DonNino 08.01.2015.

    gluposti i apsurde ljudi pisete! Terorizam ne odreduje i dirigira vijerski oblik!! nego sam cin i dijelo ga definira te se kao takav deklarira kao Teroristicki cin!! razmislite u povijesti raznih zemalja ovakve dogadaje je bilo i biti ce nazalost! ali to pripisivati ISLAMU!?? TO nigdje ne stoji niti pise u kuranu da ubijas! niti pise u bibliji ubij isl, Shvatate li poruku generalnu!! Ali ovo moderno doba i lazne deklaracije pokusavaju prisiti sve sto se desi da su odgovorni muslimani! Da razjasnim Ja niti jedan moment ne podzavam nasilje i ubijanje sa bilo koje strane!! Zamislite koliko nacija u svijetu postoji religija, A da se ipak sve pripise tj.sam terorizam Muslimanima!.

  • nemos naci ime 07.01.2015.

    muhammed u hadisima strogo zabranjuje rusenje bilo cije bogomolje jer je pravljena u ime boga tako da pustite price o ekstremistima

  • nemos naci ime 07.01.2015.

    isto tako kaze za osvetu oko za oko zub za zub ali onaj koji oprosti drazi je allahu

Komentiraj...
Vidi sve komentare