To je to što me zanima!

Posljednja večera kuhara volontera u Petrinji: 'Mi samo želimo da svi budu nahranjeni'

Sa svih punktova dnevno smo izbacivali po 15.000 obroka. Tko god je došao, dali smo mu jesti koliko je tražio - nismo radili razliku. Nama nije bitno je li netko stanovnik, volonter, policajac, objašnjava nam Darko
Vidi originalni članak

Na glavnom petrinjskom Trgu večeras se užurbano posprema. Volonteri kuhari nakon puna dva tjedna spremaju svoju opremu, i vraćaju se kućama. Od sutra preuzima državna tvrtka Pleter. 

MEDAK O DOLASKU PLETERA 'Volonteri nisu kalkulirali ili štedjeli, 23 kune za obrok je fer'

POGLEDAJTE VIDEO: Volonteri odlaze iz Petrinje

- Tužni smo što odlazimo, ovdje od prvog dana vlada zajedništvo. Sa svih punktova dnevno smo izbacivali po 15.000 obroka. Tko god je došao, dali smo mu jesti koliko je tražio - nismo radili razliku. Nama nije bitno je li netko stanovnik, volonter, policajac... Svima smo davali hranu - govori nam Darko.

OBROCI NA BANOVINI Chefovi vs. Pleter: Probali smo jedno i drugo. Razlika je velika

Darko je kuhar koji je otišao trbuhom za kruhom u Austriju, ali je dobio otkaz zbog pandemije. Vratio se u Hrvatsku, a kad je trebalo pomoći, među prvima je stigao u Petrinju, priča nam Županjac:

- Potres se dogodio u 12.20, a mi smo prvi obrok izbacili već oko 16 sati. 

PLETER PREUZIMA KUHINJU Juneći ragu i fotografija za kraj: Kuhari volonteri idu iz Petrinje

Dok razgovaramo sa Darkom, tužni volonteri pospremaju svoje noževe, pregače, lonce, plinske boce i ostalu opremu. Zadnji meni su pripremile kolege iz Splita tzv. 'chilli con carne' na zdravi način. Mješavinom mesa, slanutka, kukuruza i graha kojom su prelili tjesteninu.

Iako je Darko istaknuo da je pomalo tužan što odlazi, istaknuo je da je zadovoljan jer iz Petrinje nosi uspomene koje će ga pratiti gotovo kroz cijeli život iz kojih je naučio da su ljudi najjedinstveniji kad je najteže.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • sosed 14.01.2021.

    nadam se da če dobiti barem zahvalnice i to na svečanosti u banskim dvorima ili kod predsjednika uklučujuči i tete kaj su prale suđe jer bez njih nebi bilo sve savršeno

  • Omerta 1 14.01.2021.

    Habsb..... kako si dooooobarrrr termin upotrijebio.....TALOG!!!!! Točno to su!

  • gz 13.01.2021.

    Volonteri iz svojih zatvorenih restorana stigli prvi kada je bilo najteže.Kada se malo smirilo stiže Pleter pokupiti lovu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare