To je to što me zanima!

Posrnula zlatna koka: Aluminij istražuju zbog malverzacije

U Mostaru se vodi istraga u čak šest predmeta o zloporabama u nekadašnjem gigantu Aluminiju, a kompanija je navodno oštećena za više desetaka milijuna eura.
Vidi originalni članak

Županijsko, hercegovačko-neretvansko (HNŽ) državno odvjetništvo sa sjedištem u Mostaru vodi istragu u šest različitih predmeta vezano za zloporabe i kaznene radnje u posrnulom mostarskom gigantu Aluminiju kojima je navodno kompanija oštećena za više desetaka milijuna eura, priopćila je u utorak ta institucija i odbacila tvrdnje da je izložena političkom pritisku.

U posljednjih mjesec dana članovi Udruge malih dioničara Aluminija d.d. Mostar podnijeli su još dvije kaznene prijave uglavnom protiv predstavnika bivših uprava kompanije i nadzornih odbora.

''Pojedini predmeti su u ovom državnom odvjetništvu formirani na temelju prijava zaposlenika, članova Sindikata, a neki su formirani i na temelju Izvješća Financijske policije Federacije BiH i Udruge malih dioničara. Među prijavljenima se uglavnom nalaze članovi prijašnjih i sadašnjih uprava i nadzornih odbora društva Aluminij d.d. Mostar", navodi se u priopćenju hercegovačko-neretvanskog Županijskog državnog odvjetništva.

Pojašnjava se kako su pojedini predmeti u fazi istrage, te da na njima radi više državnih odvjetnika.

"Postupanje u ovim predmetima, zbog njihove složenosti, zahtijeva duži rad i provođenje više istražnih radnji, te određenih vještačenja'', navodi se u priopćenju.

Županijsko državno odvjetništvo odbacilo je tvrdnje da je izloženo političkom utjecaju kako bi istrage dovelo do kraja.Mostarski Aluminij prošloga tjedna isključen je s naponske mreže zbog dugovanja koja su dosegnula 200 milijuna eura.

(kt)

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 16.07.2019.

    Ako nam i nakon ovoga nije jasno ko je lopov i ko je uništio i ono što se činilo nemogućim za uništiti, onda neće nikada ni biti. Klasični primjer tvrtke kojom upravlja kra-de-ze, opustošili su je toliko da ni sami ne vjeruju da su sposobni za takvo što. I naravno na kraju Čović ne smatra da je on kriv već mu treba dodijeliti nagradu za to što nije prije sve propalo. Pa majku im više do kada će nas praviti ovcama i raditi što požele a da ne odgovaraju za to?

  • ursuss 16.07.2019.

    ha..ha tu je sigurno adz imao prste.. čega se oni dotaknu ide u povijest....

  • 16.07.2019.

    Zna se HDZ . Čovićeva ekipa uništili su !

Komentiraj...
Vidi sve komentare