To je to što me zanima!

Poštar dobio otkaz, nije uručio 1000 pošiljki: Sindikat ga brani

Na sudu se žalio na zdravstvene probleme i preopterećenost poslom, te kako je šest mjeseci bio na bolovanju, no u Pošti nemaju informacija o tome kakve zdravstvene probleme zapravo ima
Vidi originalni članak

Zbog velikog broja pošiljki koje nije dostavio u roku poštar koji dostavlja na području Zagreba i Zagrebačke županije, je dobio otkaz.

Odlučio je tužiti Hrvatsku poštu i tražiti povratak na posao jer prema njegovim tvrdnjama nije bilo razloga za otkaz. U tome ga je podržao i Hrvatski sindikat pošte.

SUPER PRILIKA Stara službena vozila prodaju se na javnoj dražbi: Možete kupiti policijski auto ili moped Pošte

Naime, kontrolom radnog stola poštara pronađeno je oko 400 pošiljki Zagrebačkog holdinga koje je on već morao uručiti, a nije niti dostavio međunarodne ocarinjene pošiljke u zadanom roku, piše Danica.

- Dakle, poštar je prekoračio rok uručenja za otprilike 1000 komada pošiljaka. U razdoblju od 24. rujna do 4. listopada očitao je svega četiri plinomjera, a od 15. rujna do 8. listopada od ukupno 356 mjernih mjesta očitao je svega 30 plinomjera, što je daleko ispod propisanog prosjeka - kažu u pošti, a na njegov rad žalili su se i korisnici.

OBJAVILI IZ POŠTE Hrvatska pošta isplaćuje 1200 eura svim vozačima i poštarima. Moraju ispuniti jedan uvjet

Na sudu se žalio na zdravstvene probleme i preopterećenost poslom, te kako je šest mjeseci bio na bolovanju, no u Pošti nemaju informacija o tome kakve zdravstvene probleme zapravo ima.

Odbijena mu je tužba i zahtjev da ga se vrati na posao te mora platiti 364 eura parničnih troškova.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • PeroZagreb2023 04.03.2024.

    Pošta je redovitije i brže dolazila na adrese u Dalmatinskoj Zagori za vrijeme Austro-Ugarske nego sada iz Zagreba u Zagreb. Minimalno 3xmjesečno, za desetak dana!

  • PRAVDA_9 04.03.2024.

    Hr Pošta je postala skup uhljeba i neradnika,čast rijetkim izuzecima koji su tamo..

  • liliZG2.0 04.03.2024.

    ako je imao zdravstvenih problema , to je lako dokazivo preko lječnice opće prakse, hzzo koji je isplaćivao naknadu za bolovanje jer nakon 42 dana isplata bolovanja prelazi na njih, podaci sa JOPPD obrasca koji se šalju poreznoj upravi , znači , ako je bio bolestan , ima puno papirnog traga za dokazati , ako to nema. onda ništa... ...bez obzira na to , pitajmo se kako su prošli svi ti ljudi koji nisu dobili račune pa nisu platili svoje obaveze pa im stiže opomena na opomenu koja ne stiže i sve tako redom, a da o paketima niti ne govorimo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare