To je to što me zanima!

Poštari: Ako nam ne isporuče ljetnu odjeću, izlazimo na ulice

Okupljeni su željeli ukazati na nelogičnost i nepravilnost provođenja javne nabave. Drže da je sve što je u Zakonu o javnoj nabavi napisano lijepo zamišljeno na papiru
Vidi originalni članak

Mirnim prosvjedom koji je u ponedjeljak bio u središtu Rijeke, u organizaciji Republičkog sindikata radnika Hrvatske, okupljeni su željeli ukazati na svu nelogičnost i nepravilnost provođenja javne nabave. Kako su poručili s prosvjeda, već su "pala" tri natječaja za nabavu službene ljetne obuće. Postupak je, poručili su, započeo 3. veljače 2010. godine i još traje. Na putu je i četvrti, pa se prosvjednici pitaju do kada tako?

Traže izmjenu Zakona o javnoj nabavi tako da se iz njega izuzme način nabave službene i zaštitne odjeće i obuće te da oni koji neosnovano ulažu žalbe i odugovlače postupak unedogled, nadoknade sve troškove proizašle njihovom neosnovanom tužbom. Prosvjednici su u Rijeci poručili da je ovo tek početak njihovih aktivnosti, jer ako im se obuća ne isporuči do 15. listopada ove godine, pokrenut će prosvjede širih razmjera na razini cijele Hrvatske. Drže da je sve što je u Zakonu o javnoj nabavi napisano lijepo zamišljeno samo na papiru.

Prema njihovim saznanjima, Zakon o javnoj nabavi u nekim je svojim člancima u izravnoj koliziji s pojedinim pravilnicima koji su sastavni dio paketa zakonodavstva o javnoj nabavi. Zbog toga dolazi do mogućnosti podnošenja žalbi Državnoj komisiji za kontrolu postupka javne nabave, jedinom tijelu kome se podnose žalbe, a svaka žalba zaustavlja postupak barem tri mjeseca. Glavna povjerenica RSRH za Istarsku i Primorsko-goransku županiju Ingrid Sušanj kazala je kako je u petak stigao dopis u kojem stoji da će radnicima biti dostavljena obuća, ali vjeruje da je zapravo riječ tek o pritisku na prosvjednike.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • realnost2 30.08.2011.

    hajde molim vas nemojte samo o postarima,bas tako rade par sati,otvaraju tudju postu i onda okolo komentiraju sadrzaj,drugo imaju "stanice" kod tracara,nalijevaju se alkoholom,dobivaju tringelt dok dijele mirovine ,jos se i bune,mislim!!!!!!Ne zarade ni tu placu koju dobiju i tocka.A mi ostali kad idemo na posao dobivamo obucu i odjecu za lijeto i zimu????????????????? Kojem se neda to raditi neka ne jauce,ima onih koji bi rado prihvatili to radno mjesto...............i naravno ova je isto dobra- "Bjezite ""zene"" bit cete ...ene..........."

  • lronaleonić 29.08.2011.

    Znadete li da je plaća poštara ispod 4000 kuna?

  • Feliks Lorenz_3 29.08.2011.

    Treba najuriti odgovorne za javnu nabavu a prije toga neka u zimskoj odjeći - sami dijele poštu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare