To je to što me zanima!

Poštarima nabavljaju sprejeve za obranu od agresivnih pasa

Najučestalije ozljeda na radu poštara je ugriz psa, a samo u 9 mjeseci ove godine zbog agresivnih pasa nastradalo je 105 poštara. HP im je morala isplatiti osiguranje
Vidi originalni članak

Najučestalija ozljeda na radu poštara je ugriz psa, a samo u devet mjeseci ove godine zbog agresivnih ljubimaca nastradalo je 105 poštara. Pošta je svojim djelatnicima, ako ih ugrize pas dužna isplatiti osiguranje te je samo ove godine zbog toga isplaćeno 210.000 kuna. U Pošti su odlučili nadalje takve ozlijede spriječiti pa su, piše Poslovni dnevnik odlučili da će poštari uskoro na teren izlaziti s ultrazvučnim rastjerivačima pasa i mačaka, te sprejevima za obranu od pasa na bazi papra. Rastjerivač stvara sigurnosnu zonu između poštara i psa, a sprej tjera agresivne pse. Nabava 250 uređaja i sprejeva za samoobranu je 37.025 kuna te će oni očito Poštu stajati puno manje nego isplaćivanje osiguranja. 

>>> Više pročitajte OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 30

  • lronaleonić 26.12.2012.

    Poštari sigurno nisu sretni kad moraju ulaziti u tuđe dvorište, pogotovo ako je pas u njemu. Zato vi vlasnici pasa budite odgovorni . Poštari ne smiju potpisivati pošiljke i prijavite ih, ako se to STVARNO događa.

  • CptNemo 26.12.2012.

    Ma daj, kakve su im plaće, vjerojatno su se pogrizli međusobno da si naplate osiguranje, kad ne ide drugačije..

  • tekila 25.12.2012.

    za krepat

Komentiraj...
Vidi sve komentare