To je to što me zanima!

Postavljen kamen temeljac za prekogranični most preko Save

Želim vam sretnu gradnju i današnji sunčan dan je predskazanje blistave budućnosti, rekao je Komesar za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn
Vidi originalni članak

Ovaj most će povezivati Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, most sam po sebi simbolizira vezu, vezu između dvije zemlje. Svi ovi programi imamu za cilj da se ubrza proces učlanjivanja BiH Europskoj uniji. Da bi se to postiglo treba pospješiti gospodarstvo, stvarati nova radna mjesta, izgraditi infrastrukturu koja će dovesti do toga. Ovo nije jednosmjerni put koji povezuje dvije zemlje, dvije regije, već je dvosmjerni koji će pomoći u razvijanju daljnjih odnosa između dvije zemlje. Institucije EU uključujući Europsku i razvojnu banku uložile su preko 90 milijuna eura kako bi se ovaj projekt ostvario. Uvjeren sam da je ovo jedan od najboljih investicija u ovoj regiji, koja će stimulirati daljnji razvoj i koja će biti od koristi za sve građane. Želim vam sretnu gradnju i današnji sunčan dan je predskazanje blistave budućnosti, rekao je Komesar za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn na polaganju kamena temeljca za izgradnju prekograničnog mosta na rijeci Savi u Svilaju.

Nakon što je opravdao izostanak na svečanosti premijera Andrea Plenkovića, koji unatoč što je najavljen nije mogao doći zbog drugih obveza, Oleg Butković, ministar mora, prometa i veza na početku svoga obraćanja je rekao da je bilo određenih problema s realizacijom projekta izgradnje mosta preko rijeke Save u Svilaju. – Uspješno smo ih riješili kao što ćemo riješiti i druge probleme, jer je u interesu Hrvatske da se povezuje sa susjednom BiH. Važnost ovog projekta je što se nalazi na Vc koridoru jednom od najvažnijih za ovaj dio Europe. Izgradnjom ovog mosta siguran sam da će gospodarski jačati Hrvatska i nama prijateljska susjedna Bosna i Hercegovina – rekao je Butković obećavši podršku Hrvatske i kod izgradnje mosta kod Gradiške i Brčkog kao i na drugim infrastrukturnim projektima od interesa za obje države o čemu je će biti riječi na zajedničkoj sjednici obje vlade koja je u pripremi. 
 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • mrTrobec 19.03.2017.

    Da se povade svi kameni temeljci koje je Hdz postavio a nista sagradio mogao bi se neboder od sto katova izgraditi od njih.

  • 18.03.2017.

    politicka sranja-prije ce sagraditi most sa republikom srpskom nego most za povezivanje sa jugom hrvatske opet su politicari napunili svoje bankovne racune i opet lizu guzicu dodiku

  • 23sat 18.03.2017.

    a je svježa vijest,kamen temeljac sa nazivom rujan 2016 a most se naveliko gradi....

Komentiraj...
Vidi sve komentare