To je to što me zanima!

Postignut dogovor o rješavanju sudskih sporova mirnim putem

Vidi originalni članak

Hrvatska radiotelevizija pokrenula je sudske postupke protiv 24sata d.o.o. radi naknade štete, a zbog objavljenih navoda u sljedećim izdanjima nakladnika medija 24sata:

1. 5 travnja 2016. godine na portalu 24sata.hr objavljen je članak pod naslovom: "Brutalan juriš na medije: Tomo i Haso nakon HRT-a idu dalje."

2. 8. listopada 2017. godine na portalu 24sata.hr objavljen je članak pod naslovom: "Gaf HRT-a: Iskusan kvizaš u "Šifri" ispao na lošem pitanju".

Hrvatska radiotelevizija podnijela je i tužbu protiv glavnog urednika portala 24sata.hr radi objave ispravka informacije u odnosu na:

- članak objavljen 5. travnja 2016. na portalu 24sata.hr pod naslovom "Brutalan juriš na medije: Tomo i Haso nakon HRT-a idu dalje."

ovom objavom Hrvatska radiotelevizija i 24sata d.o.o. potvrđuju da su mirnim putem riješili sve pobrojane međusobne sporove.

Dogovor HRT-a i 24sata d.o.o. postignut je u cilju normalizacije javnog diskursa i smanjenja tenzija u medijskom prostoru, a u duhu preporuka europskih institucija da se medijski sporovi kada je god to moguće rješavaju dogovorom, bez pribjegavanja sudskim tužbama.

Idi na 24sata