To je to što me zanima!

Postoji li doista iskaz vatrogasca Frane Lučića?

Lokalni Novi Tjednik kontaktirajući splitsku i zadarsku bolnicu došao je do podatka da s Lučićem nitko od istražitelja nije razgovarao
Vidi originalni članak

Nakon što je Nacional objavio iskaz koji je policiji navodno 31. kolovoza u Splitu dao jedini preživjeli vatrogasac Frane Lučić, Novi Tjednik iz Šibenika objavio je kako je kontaktirajući splitsku i zadarsku bolnicu došao do podatka da s Lučićem u tim bolnicama nitko od istražitelja nije razgovarao. Također, ukoliko je policija s Lučićem razgovarala prije odlaska u bolnicu, postavlja se pitanje koliko vjerodostojan može biti iskaz čovjeka koji je pretrpio teški psihički šok i ima ozljede opasne po život. Pomoćnik ravnatelja zadarske bolnice dr. Dario Nakić rekao je kako je bio u bolnici od trenutka kada su unesrećeni stigli do trenutka kada su transportirani za Zagreb i da su u tom razdoblju s Lučićem razgovarali jedino vatrogasni zapovjednici. Nakić kaže da je Lučić dovezen u bolnicu životno ugrožen i da ni jedan liječnik u takvom trenutku ne bi odobrio razgovor s policijom. Dr. Ante Ujević, šef odjela za anesteziju splitske bolnice koji je nazočio susretu obitelji Lučić, rekao je da o tragediji s mladim vatrogascem nisu razgovarali ni njegovi roditelji.
Prema iskazima vatrogasaca koji su se u vrijeme tragedije našli na otoku, malo je vjerojatno da je Lučić s policijom razgovarao dok je čekao pomoć na Kornatu. Ako je sve to tako, kada je Lučić dao iskaz na koji se u medijima poziva i sam ravnatelj policije Marijan Benko, za kojega tvrdi da je nastao nekoliko sati nakon tragedije, pitaju se u šibenskom Novom Tjedniku.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • diki 04.10.2007.

    A što i bi pričali snjim kada su donijeli odliku tko je krivac, a da su htjeli od njega uzeti izjavu to su mogli i bez ulaza u prostoriju gdje se on nalazi. To što on zna nikoga ne interesira, možda samo nas i roditelje poginulih.

  • Hacker-ri 04.10.2007.

    Ovo mi je malo cudno, kako covjek moze dat iskaz kad nitko nesmije do njega je rpostoji opasnost od infekcije, to je tad bilo ne kad su mu kozu transplatirali !!! a 2. je to da se jedini on okrenuo i pola njih je preminulo u naletu vjetra!!!! 3. po mom je da se benzin razlio po njima i uhvatila ih vatra, ili je kanistar stvarno eksplodirao jer su nasli samo 1 anistar a bila su 2 po iskazu drugih, a 1 su nasli prazan !! Logicno !!!

  • mousezg 04.10.2007.

    Nikome nije čudno da se njegov iskaz podudara 100% sa nalazom istrage? Izgleda da nasi forenzičari moraju podhitno počet snimat serija tipa CSI, jer su njihove spozobnosti zapanjujuče.... u stotu naprave rekonstrukciju da dokazima uzetih sa kamena.... svaka čast....

Komentiraj...
Vidi sve komentare