To je to što me zanima!

Posvojenog dječaka vratila s porukom: Više ga neću!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
NEŽELJEN: Amerikanka je vratila posvojenog sina Justina (7) jer je 'mentalno nestabilan'. U ruskoj bolnici ustanovili su da je s dječakom sve u redu
Vidi originalni članak

Američka medicinska sestra Torry Hansen (26), koja je posvojila sedmogodišnjeg Rusa Justina Artyoma Hansena, poslala ga je samog natrag u Moskvu s porukom na kojoj piše da ga više ne želi. Rusko ime mu je bilo Artem Saveliev. U ruksak mu je spremila bombone, kekse i bojice. Sinu nije rekla da ga više ne želi već su mu ona i baka rekle da ide na izlet u Moskvu. U poruci koju je poslala s njim, njegova američka 'majka' tvrdi kako je 'mentalno nestabilan' i da je rusko sirotište skrivalo njegov problem. Preko interneta je kontaktirala turističkog vodiča Artura kojemu je platila 200 dolara da dočeka dječaka i odvede ga u policijsku postaju. Iako dječak razumije ruski, ne govori ga. Nije jasno kako su ga pustili u avion u Washingtonu.
- Nasilan je i ima teške psihopatske probleme. Sve sam pokušala i žao mi je što moram reći u ime svoje obitelji, prijatelja i sebe, da ne želim više biti roditelj ovom djetetu. Kao Rusa, vraćam ga u njegovu zemlju i želim poništiti posvojenje - napisala je u pismu koje je oslovila na 'one koji moraju znati'.

ŽELE ZABRANITI AMERIKANCIMA POSVOJENJE U RUSIJI
Ruski dječji pravobranitelj Pavel Astakhov rekao je kako se radi o zdravom djetetu bez ikakvih abnormalnosti. Odveli su ga u bolnicu i ustanovili da je s dječakom sve u redu. Jedini dječakov nedostatak su ravna stopala. Pravobranitelj je oštro osudio ponašanje Torry Hansen i rekao kako nikada nije vidio ovakvu okrutnost. Traži zabranu posvojenja svim Amerikancima. Ruske vlasti ne daju američkom konzulu da posjeti dječaka. Rekli su kako će se oni brinuti o njemu pošto ga je majka 'poslala kao vreću krumpira'.

MEDICINSKA SESTRA ODUŠEVILA ŠEFOVE SIROTIŠTA
Torry Hansen posvojila je Artema krajem prošle godine. Šefovi sirotišta šokirani su. Rekli su kako je Amerikanka ostavila izvrstan dojam. Dječak joj je prišao čim ju je vidio. Ona se potrudila i naučila nekoliko ruskih riječi. Nakon 11 dana promijenila mu je ime i odvela ga u SAD. Artem je ispričao policiji da se sprijateljio s polubratom Loganom, ali  kada su ga pitali za majku zaplakao je i pokazao kako ga je vukla za kosu. O baki je, također, loše pričao. Vlasti vjeruju kako je upravo ona organizirala njegov povratak u Rusiju. Dječak nije išao u školu iako je još u sirotištu naučio čitati i pisati. Američki psihoterapeut Joe Soll rekao je kako odbacivanje djeteta mora ostaviti stravičnu traumu. U zadnje vrijeme nekoliko ruske djece ubijeno je nakon što su ih posvojili Amerikanci i odveli iz zemlje. U jednom slučaju, otac je ostavio dvogodišnjaka u automobilu na 30 stupnjeva Celzijusa.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • doms 09.04.2010.

    Bolesna glupača!

  • Marivarin 09.04.2010.

    I nažalost u toj priči nastrada jadno dijete. Sve više mi se gadi američki način razmišljanja. Nek se zatvore u MCDonalds, prežderu i krepaju i puste čitav svijet na miru!

  • ika19 09.04.2010.

    jadan mali... :-(

Komentiraj...
Vidi sve komentare