To je to što me zanima!

Potkoljenica nađena na Žnjanu pripadala je starijem muškarcu

Rez kojim je noga otkinuta nije kirurški već je nepravilan. Nezahvalno je špekulirati kojim sredstvom ili na koji način je noga otkinuta, kaže patolog Antonio Alujević
Vidi originalni članak

Patolog Antonio Alujević pregledao je potkoljenicu koju je u ponedjeljak ujutro na žnjanskoj plaži pronašao šetač. Ekstremitet koji je more naplavilo u plastičnoj vrećici je pripadao muškarcu visokom oko 180 centimetara. Doktor Alujević kaže da je noga bila u dosta lošem stanju, pa je teško precizno odrediti muškarčeve godine. 

Krvne žile pokazuju uznapredovalu aterosklerozu što upućuje na to da je u pitanju čovjek starije dobi, mada od nje mogu oboljeti i mlađi ljudi. Nokti na odsječenoj nozi su dosta dugi što ukazuje na to da je muškarac bio zapušten. 

- Rez kojim je noga otkinuta nije kirurški već je nepravilan. Nezahvalno je špekulirati kojim sredstvom ili na koji način je noga otkinuta - kaže dr Alujević. Obzirom na uznapredovali stadij truležnih promjena također je nemoguće procijeniti da li je noga otkinuta dok je čovjek bio živ ili nakon smrti. 

Idi na 24sata

Komentari 30

  • Gemmini 10.10.2012.

    Na kraju će se iskristalizirati ova zgoda. Čovjeku u bolnici otkinuli nogu, i vlasnik nije dao svoju nogu na hrpu za spaljivanje, nego je tražio , da se mu noga da i pokopa prije njega u porodićnu grobnicu. Za pokop je odredio svoga imovinskoga nasljednika , koji je morao nogu preuzeti i pokopati, a on je bacio u more, misleći , da starac tako i tako neće živ doći iz bolnice i prekontrolirati , dal noga poćiva u grobnici . I to je sve .

  • Gemmini 10.10.2012.

    Šta kazati? Ja se mogu samo smijati patologu. Odrezana kirurški ? Možda je htio prekontrolirati, da nije baćena iz njihove bolnice , nakon amputacije. Sreća , pa je nekirurško odrezana, što znaći , da je netko nestrućno odrubio nogu nekome. E pa nije samo odrubio nogu, već i glavu, torzo i ostale malenkosti, što znaći , da je ubijen. Pazi logike ! A to što se noga sama zamotala u Kerum kesicu nema nikave važnosti. Pa i nema za ST budale u MUP-u

  • JelenaJelky 09.10.2012.

    trgovina organima

Komentiraj...
Vidi sve komentare